De uitrol zit momenteel in een pilootfase. In eerste instantie zijn de toestellen vooral voor Whop- en Whoppa-klanten wiens modem defect is. Eens de huidige voorraad modems op is, krijgen ook abonnees met lagere insternetsnelheden de nieuwe toestellene, zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts.

De nieuwe Eurodocsys 3.0-toestellen hebben een downloadsnelheid van 1 Gbps. Die snelheid wordt voorlopig nog niet aangeboden bij Telenet. Als Whop- of Whoppa-klant haal je dus geen hogere snelheden met het nieuwe toestel over een bedrade verbinding. Al is het wel de bedoeling om in de toekomst hogere snelheden aan te bieden en daarom wil het bedrijf nu al beginnen met de uitrol.

Deze modem wil Telenet uitrollen in België., .
Deze modem wil Telenet uitrollen in België. © .

802.11ac

Wat je als klant al wel kan merken is een beter wifi-netwerk. De nieuwe toestellen ondersteunen de 802.11ac standaard, die is tot drie keer sneller dan de huidige N-standaard. Al hangt de snelheid in praktijk vooral af van je thuisomgeving en de toestellen die 802.11ac ondersteunen.

België krijgt de primeur

De models zelf zijn onderdeel van een groter uitrolplan van moederbedrijf Liberty Global. De toestellen zijn bedoeld voor Latijns-Amerika en Europa, maar België en Roemenië krijgen de primeur. De toestellen zijn ontwikkeld door Liberty Global, samen met hardwarepartners Arris en Compal. De software is afkomstig van Celeno.

De uitrol zit momenteel in een pilootfase. In eerste instantie zijn de toestellen vooral voor Whop- en Whoppa-klanten wiens modem defect is. Eens de huidige voorraad modems op is, krijgen ook abonnees met lagere insternetsnelheden de nieuwe toestellene, zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts.De nieuwe Eurodocsys 3.0-toestellen hebben een downloadsnelheid van 1 Gbps. Die snelheid wordt voorlopig nog niet aangeboden bij Telenet. Als Whop- of Whoppa-klant haal je dus geen hogere snelheden met het nieuwe toestel over een bedrade verbinding. Al is het wel de bedoeling om in de toekomst hogere snelheden aan te bieden en daarom wil het bedrijf nu al beginnen met de uitrol. 802.11acWat je als klant al wel kan merken is een beter wifi-netwerk. De nieuwe toestellen ondersteunen de 802.11ac standaard, die is tot drie keer sneller dan de huidige N-standaard. Al hangt de snelheid in praktijk vooral af van je thuisomgeving en de toestellen die 802.11ac ondersteunen.België krijgt de primeurDe models zelf zijn onderdeel van een groter uitrolplan van moederbedrijf Liberty Global. De toestellen zijn bedoeld voor Latijns-Amerika en Europa, maar België en Roemenië krijgen de primeur. De toestellen zijn ontwikkeld door Liberty Global, samen met hardwarepartners Arris en Compal. De software is afkomstig van Celeno.