Telenet Solutions, de zakelijke afdeling van Telenet, doet het in de eerste 9 maanden van dit jaar 3 procent beter dan vorig jaar.

Na een daling van 3 procent, jaar-op-jaar, in het tweede kwartaal van 2009, doet Telenet Solutions het dit kwartaal weer beter dan vorig jaar. Het haalt een omzet van 19,3 procent, 7 procent beter dan vorig jaar. Zo komt Telenet Solutions in de eerste 9 maanden van 2009 uit op een omzet van 57,6 miljoen euro, 3 procent beter dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens Telenet-ceo Duco Sickinghe heeft de afdeling weinig last van de crisis. Een en ander heeft, zo zegt hij, te maken met het brede en diverse aanbod van Telenet Solutions. Onlangs nog raakte bekend dat Telenet Solutions een voice, data en fiber-oplossing levert aan het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen.

"Bovendien merken we dat onze inspanningen om naar de Eurodocsis 3.0-standaard over te stappen voor ons netwerk, ook interessant kunnen zijn voor bedrijven", aldus Sickinghe. "Zo kunnen we daarmee onder meer aan service level management gaan doen over coax. Het is een van de redenen waarom onder meer enkele banken nu ernstig kijken naar coax, in de plaats van hun kopernetwerk."

Inzake de mobiele plannen van Telenet was er vooral het [nieuws over de koppelverkoop]. De mobiele switch die het bedrijf aankocht, wordt in de komende maanden geïnstalleerd en zou draaiende moeten zijn in het voorjaar. En voor wat de vierde licentie betreft, stelde Sickinghe dat "het kopen van spectrum uiteraard, zoals eerder gezegd, interessant is voor een speler van Telenet. Maar dat wil niet zeggen dat we overal 'paaltjes' (lees: nieuwe masten) in de grond gaan steken. Wij kijken naar andere operatoren of zij hun masten zullen willen delen."

Telenet als bedrijf draaide in de eerste 9 maanden van 2009 een omzet van 881,9 miljoen euro, 19 procent beter dan dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst bedroeg 232,7 miljoen euro, de nettowinst 72,7 miljoen euro. De EBITDA klokte af op 459,6 miljoen euro of 52,1 procent van de omzet. De abonneecijfers groeien overal in vergelijking met vorig jaar.

Telenet Solutions, de zakelijke afdeling van Telenet, doet het in de eerste 9 maanden van dit jaar 3 procent beter dan vorig jaar. Na een daling van 3 procent, jaar-op-jaar, in het tweede kwartaal van 2009, doet Telenet Solutions het dit kwartaal weer beter dan vorig jaar. Het haalt een omzet van 19,3 procent, 7 procent beter dan vorig jaar. Zo komt Telenet Solutions in de eerste 9 maanden van 2009 uit op een omzet van 57,6 miljoen euro, 3 procent beter dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens Telenet-ceo Duco Sickinghe heeft de afdeling weinig last van de crisis. Een en ander heeft, zo zegt hij, te maken met het brede en diverse aanbod van Telenet Solutions. Onlangs nog raakte bekend dat Telenet Solutions een voice, data en fiber-oplossing levert aan het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen. "Bovendien merken we dat onze inspanningen om naar de Eurodocsis 3.0-standaard over te stappen voor ons netwerk, ook interessant kunnen zijn voor bedrijven", aldus Sickinghe. "Zo kunnen we daarmee onder meer aan service level management gaan doen over coax. Het is een van de redenen waarom onder meer enkele banken nu ernstig kijken naar coax, in de plaats van hun kopernetwerk." Inzake de mobiele plannen van Telenet was er vooral het [nieuws over de koppelverkoop]. De mobiele switch die het bedrijf aankocht, wordt in de komende maanden geïnstalleerd en zou draaiende moeten zijn in het voorjaar. En voor wat de vierde licentie betreft, stelde Sickinghe dat "het kopen van spectrum uiteraard, zoals eerder gezegd, interessant is voor een speler van Telenet. Maar dat wil niet zeggen dat we overal 'paaltjes' (lees: nieuwe masten) in de grond gaan steken. Wij kijken naar andere operatoren of zij hun masten zullen willen delen." Telenet als bedrijf draaide in de eerste 9 maanden van 2009 een omzet van 881,9 miljoen euro, 19 procent beter dan dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst bedroeg 232,7 miljoen euro, de nettowinst 72,7 miljoen euro. De EBITDA klokte af op 459,6 miljoen euro of 52,1 procent van de omzet. De abonneecijfers groeien overal in vergelijking met vorig jaar.