De b2b-afdeling van Telenet noteerde een nulgroei in vergelijking met vorig jaar. Al bij al doorstaat Telenet Solutions de crisis zo vrij ongehavend.

Telenet Solutions haalde het voorbije jaar een omzet van 76,9 miljoen euro, tegenover 76,8 miljoen euro vorig jaar. Telenet-ceo Duco Sickinghe wees er wel op dat die 'vlakke' groei ook te maken heeft met het bewust stopzetten van een aantal wholesale telefoniecontracten. "Die droegen wel bij aan de omzet, maar waren minder rendabel." Ook verloor Telenet een belangrijk groothandelscontract voor glasvezeltoegang in Wallonië. Alles samen waren die stopgezette overeenkomsten goed voor 3,3 miljoen euro omzet.

In de algemene jaarresultaten scoorde Telenet sterk, met een omzetgroei van 18 procent tot 1,197 miljard euro, waarvan de helft organisch (de andere helft is afkomstig van de overname van BelCompany en nog een deel Interkabel). De EBITDA groeide met 20 procent tot 607,7 miljoen euro. De nettowinst klokte af op 233,1 miljoen euro, tegenover 15,2 miljoen euro verlies vorig jaar.

Het bedrijf kreeg er 131.000 breedbandklanten bij (+13%). Het de winst aan digitale televisieklanten (+49%) maakte het verlies van analoge televisieklanten (-22 procent) niet goed. In totaal zakte het aantal televisieklanten met 2 procent. In mobiele telefonie groeide het aantal klanten het voorbije kwartaal erg sterk aan, om op een jaargroei van 48 procent uit te komen. Maar ook in vaste telefonie noteert Telenet, met dank aan de lage prijzen die het bedrijf daar biedt, een groei van 18 procent.

Voor 2010 verwacht Telenet een (vrij voorzichtige) omzetgroei van 8 procent en een EBITDA marge van zowat 50 procent.

De b2b-afdeling van Telenet noteerde een nulgroei in vergelijking met vorig jaar. Al bij al doorstaat Telenet Solutions de crisis zo vrij ongehavend. Telenet Solutions haalde het voorbije jaar een omzet van 76,9 miljoen euro, tegenover 76,8 miljoen euro vorig jaar. Telenet-ceo Duco Sickinghe wees er wel op dat die 'vlakke' groei ook te maken heeft met het bewust stopzetten van een aantal wholesale telefoniecontracten. "Die droegen wel bij aan de omzet, maar waren minder rendabel." Ook verloor Telenet een belangrijk groothandelscontract voor glasvezeltoegang in Wallonië. Alles samen waren die stopgezette overeenkomsten goed voor 3,3 miljoen euro omzet. In de algemene jaarresultaten scoorde Telenet sterk, met een omzetgroei van 18 procent tot 1,197 miljard euro, waarvan de helft organisch (de andere helft is afkomstig van de overname van BelCompany en nog een deel Interkabel). De EBITDA groeide met 20 procent tot 607,7 miljoen euro. De nettowinst klokte af op 233,1 miljoen euro, tegenover 15,2 miljoen euro verlies vorig jaar. Het bedrijf kreeg er 131.000 breedbandklanten bij (+13%). Het de winst aan digitale televisieklanten (+49%) maakte het verlies van analoge televisieklanten (-22 procent) niet goed. In totaal zakte het aantal televisieklanten met 2 procent. In mobiele telefonie groeide het aantal klanten het voorbije kwartaal erg sterk aan, om op een jaargroei van 48 procent uit te komen. Maar ook in vaste telefonie noteert Telenet, met dank aan de lage prijzen die het bedrijf daar biedt, een groei van 18 procent. Voor 2010 verwacht Telenet een (vrij voorzichtige) omzetgroei van 8 procent en een EBITDA marge van zowat 50 procent.