Telenet heeft de prijzen van de Shakes - dat zijn de abonnementen waarin producten gecombineerd worden - opgetrokken.

Telenet heeft nog maar eens gesleuteld aan de specificaties van de abonnementen waarin verschilende producten - televisie, internet en/of telefonie - gecombineerd worden. Dat nieuws stond dit weekend te lezen op de website van gebruikersvereniging Tik, en de Telenet-website toont ondertussen ook al de aangekondigde aanpassingen.

De bestaande 'Shake'-formules worden vervangen door 'Shake+'-aanbiedingen. Het plusteken moet duidelijk maken dat er in het pakket voortaan ook iets extra zit. Het in sommige Shakes opgenomen internetabonnement ExpressNet XL bijvoorbeeld krijgt een hogere datalimiet (van 30 GB naar 45 GB), maar ook de uploadsnelheid stijgt van 512 Kbps naar 1 Mbps.

Het plusteken maakt helaas ook duidelijk dat de prijs mee de hoogte in gaat. Waar bijvoorbeeld een 'Gold Shake' - een pakketaanbieding met internet, digitale televisie en telefonie - tot voor vandaag nog 50 euro kostte, betaal je nu 55 euro voor een 'Gold Shake+'. In dit geval staat het plusteken ook synoniem voor een pakket van vier digitale tv-zenders in HD-kwaliteit (BBC HD, Discovery HD, Animal Planet HD en Sundance HD).

Bestaande Shake-klanten hoeven niet noodzakelijk om te schakelen naar de duurdere plusvarianten. Nieuwe klanten die willen profiteren van een goedkope pakketaanbieding, kunnen helaas niet om de prijsverhoging heen: de oude Shakes zijn immers niet meer te verkrijgen.

Telenet heeft de prijzen van de Shakes - dat zijn de abonnementen waarin producten gecombineerd worden - opgetrokken. Telenet heeft nog maar eens gesleuteld aan de specificaties van de abonnementen waarin verschilende producten - televisie, internet en/of telefonie - gecombineerd worden. Dat nieuws stond dit weekend te lezen op de website van gebruikersvereniging Tik, en de Telenet-website toont ondertussen ook al de aangekondigde aanpassingen. De bestaande 'Shake'-formules worden vervangen door 'Shake+'-aanbiedingen. Het plusteken moet duidelijk maken dat er in het pakket voortaan ook iets extra zit. Het in sommige Shakes opgenomen internetabonnement ExpressNet XL bijvoorbeeld krijgt een hogere datalimiet (van 30 GB naar 45 GB), maar ook de uploadsnelheid stijgt van 512 Kbps naar 1 Mbps. Het plusteken maakt helaas ook duidelijk dat de prijs mee de hoogte in gaat. Waar bijvoorbeeld een 'Gold Shake' - een pakketaanbieding met internet, digitale televisie en telefonie - tot voor vandaag nog 50 euro kostte, betaal je nu 55 euro voor een 'Gold Shake+'. In dit geval staat het plusteken ook synoniem voor een pakket van vier digitale tv-zenders in HD-kwaliteit (BBC HD, Discovery HD, Animal Planet HD en Sundance HD). Bestaande Shake-klanten hoeven niet noodzakelijk om te schakelen naar de duurdere plusvarianten. Nieuwe klanten die willen profiteren van een goedkope pakketaanbieding, kunnen helaas niet om de prijsverhoging heen: de oude Shakes zijn immers niet meer te verkrijgen.