Vanaf 9 oktober verhoogt Telenet de prijs van het kabelabonnement. Vanaf 16 augustus gaan ook een aantal internetprijzen de hoogte in, al zou dit volgens Telenet voor slechts zes op de tien internetklanten gelden. Telenet zegt dat het zich voor de prijsstijgingen baseert op de stijging van de index der consumptieprijzen. Concurrent Belgacom past zijn tarieven overigens regelmatig ook aan deze index aan. Begin dit jaar werden bij Belgacom nog een aantal prijzen verhoogd.

Telenet wijst er in een persbericht wel op dat de geplande verhogingen lager liggen dan de evolutie van de index van de consumptieprijzen en dat de laatste verhoging van het kabelabonnement al dateert van 2009. De tarieven voor het kabelabonnement worden nu verhoogd met gemiddeld 4,2%, oftewel maximaal 6,6 euro per jaar. Daar komt per jaar ook nog eens 3 euro aan verhoogde auteursrechten bij, die Telenet volledig doorstort aan de omroepen en auteursverenigingen. Telenet maakt van de gelegenheid wel gebruik om de auteursrechten in Brussel gelijk te trekken met die in Vlaanderen. Voor Brusselse klanten bedraagt de verhoging daarom 1,17 euro per maand.

De verhoging komt niet geheel onverwacht. Eind april raakte immers al bekend dat Telenet in januari een aanvraag tot prijsverhoging had ingediend bij het Ministerie van Economische Zaken. Al was het volgens Telenet toen nog geen uitgemaakte zaak dat de verhoging er indien goedgekeurd sowieso zou komen.

Prijs internet omhoog

Ook voor een aantal internetformules voert Telenet een prijsverhoging door met gemiddeld 3,04%. Dat komt neer op een prijsstijging van 1,19 euro op maandbasis. De stijging geldt volgens Telenet slechts voor zes op de tien internetklanten. De nieuw gelanceerde producten (Basic Internet, Fibernet en Fibernet XL) blijven buiten schot. Bij sommige oudere producten zoals de Silver Shake en Fibernet 40 blijven de prijzen ongewijzigd. Bij andere producten zoals Comfortnet of Gold Shake wordt internetten wel 1,19 euro duurder, aldus woordvoerder Evelyne Nieuwland.

Alle klanten worden door Telenet overigens wel aangeschreven over de prijswijzigingen. Wie in tussentijd zelf al wil nagaan hoeveel de prijsaanpassing voor kabeltelevisie en/of internet bedraagt voor zijn bestaande abonnement(en), kan terecht op www.telenet.be/mijntarief.

Vanaf 9 oktober verhoogt Telenet de prijs van het kabelabonnement. Vanaf 16 augustus gaan ook een aantal internetprijzen de hoogte in, al zou dit volgens Telenet voor slechts zes op de tien internetklanten gelden. Telenet zegt dat het zich voor de prijsstijgingen baseert op de stijging van de index der consumptieprijzen. Concurrent Belgacom past zijn tarieven overigens regelmatig ook aan deze index aan. Begin dit jaar werden bij Belgacom nog een aantal prijzen verhoogd. Telenet wijst er in een persbericht wel op dat de geplande verhogingen lager liggen dan de evolutie van de index van de consumptieprijzen en dat de laatste verhoging van het kabelabonnement al dateert van 2009. De tarieven voor het kabelabonnement worden nu verhoogd met gemiddeld 4,2%, oftewel maximaal 6,6 euro per jaar. Daar komt per jaar ook nog eens 3 euro aan verhoogde auteursrechten bij, die Telenet volledig doorstort aan de omroepen en auteursverenigingen. Telenet maakt van de gelegenheid wel gebruik om de auteursrechten in Brussel gelijk te trekken met die in Vlaanderen. Voor Brusselse klanten bedraagt de verhoging daarom 1,17 euro per maand. De verhoging komt niet geheel onverwacht. Eind april raakte immers al bekend dat Telenet in januari een aanvraag tot prijsverhoging had ingediend bij het Ministerie van Economische Zaken. Al was het volgens Telenet toen nog geen uitgemaakte zaak dat de verhoging er indien goedgekeurd sowieso zou komen. Prijs internet omhoog Ook voor een aantal internetformules voert Telenet een prijsverhoging door met gemiddeld 3,04%. Dat komt neer op een prijsstijging van 1,19 euro op maandbasis. De stijging geldt volgens Telenet slechts voor zes op de tien internetklanten. De nieuw gelanceerde producten (Basic Internet, Fibernet en Fibernet XL) blijven buiten schot. Bij sommige oudere producten zoals de Silver Shake en Fibernet 40 blijven de prijzen ongewijzigd. Bij andere producten zoals Comfortnet of Gold Shake wordt internetten wel 1,19 euro duurder, aldus woordvoerder Evelyne Nieuwland. Alle klanten worden door Telenet overigens wel aangeschreven over de prijswijzigingen. Wie in tussentijd zelf al wil nagaan hoeveel de prijsaanpassing voor kabeltelevisie en/of internet bedraagt voor zijn bestaande abonnement(en), kan terecht op www.telenet.be/mijntarief.