• Bellen in de Europese Unie zakt van 0,35 naar 0,06 euro per minuut.
  • Voor een SMS in dezelfde regio zakt de prijs 0,07 naar 0,02 per bericht.
  • Om te surfen zakt de prijs van 0,20 naar 0,06 euro per megabyte.

De prijzen zijn vergelijkbaar met de tarieven die dochterbedrijf Base, maar ook Mobistar, Proximus en Scarlet vanaf morgen hanteren. Dat komt omdat de Europese Commissie alle EU-operatoren verplicht om de prijzen te laten zakken.

Naar volgend jaar toe wordt bellen in het buitenland nog goedkoper. Vanaf juni 2017 mogen operatoren niet langer extra aanrekenen voor communicatie in de 28 EU-lidstaten plus Ijsland, Liechtenstein en Noorwegen.

Ook meer afgelegen Europese gebieden vallen onder de regeling. Het gaat onder meer om Aland, de Azoren, de Canarische eilanden, Frans Guyana, Gibralatar, Guadeloupe, Madeira, Martinique, Mayotte, Réunion en St Martin. Zwitserland, geen EU-land, valt voor alle duidelijkheid niet onder de regeling.

De prijzen zijn vergelijkbaar met de tarieven die dochterbedrijf Base, maar ook Mobistar, Proximus en Scarlet vanaf morgen hanteren. Dat komt omdat de Europese Commissie alle EU-operatoren verplicht om de prijzen te laten zakken.Naar volgend jaar toe wordt bellen in het buitenland nog goedkoper. Vanaf juni 2017 mogen operatoren niet langer extra aanrekenen voor communicatie in de 28 EU-lidstaten plus Ijsland, Liechtenstein en Noorwegen.Ook meer afgelegen Europese gebieden vallen onder de regeling. Het gaat onder meer om Aland, de Azoren, de Canarische eilanden, Frans Guyana, Gibralatar, Guadeloupe, Madeira, Martinique, Mayotte, Réunion en St Martin. Zwitserland, geen EU-land, valt voor alle duidelijkheid niet onder de regeling.