Telenet gaat de wireless access points van 1.200 hotspots vervangen: 500 nog dit jaar, de overige 700 volgen nadien.

Het is Cisco die de nieuwste generatie Aironet-toestellen mag leveren. Die zijn gebaseerd op de 802.11n-standaard en uitgerust met de CleanAir-technologie. Die laat toe dat het beschikbare spectrum efficiënter ingezet wordt en onderdrukt interferentie van andere draadloze netwerken of radiosignalen.

In totaal passeren elke maand 95.000 unieke gebruikers op de hotspots van Telenet. Die zouden na de upgrade sneller en stabieler moeten kunnen surfen. "De vernieuwing van de infrastructuur is nodig omdat steeds meer mensen mobiel willen surfen aan hoge capaciteit. Het aantal toestellen neemt pijlsnel toe", zegt Steven Van den Neucker, director mobility bij Telenet.

Over de omvang van de investering werd niets meegedeeld.

Telenet gaat de wireless access points van 1.200 hotspots vervangen: 500 nog dit jaar, de overige 700 volgen nadien. Het is Cisco die de nieuwste generatie Aironet-toestellen mag leveren. Die zijn gebaseerd op de 802.11n-standaard en uitgerust met de CleanAir-technologie. Die laat toe dat het beschikbare spectrum efficiënter ingezet wordt en onderdrukt interferentie van andere draadloze netwerken of radiosignalen. In totaal passeren elke maand 95.000 unieke gebruikers op de hotspots van Telenet. Die zouden na de upgrade sneller en stabieler moeten kunnen surfen. "De vernieuwing van de infrastructuur is nodig omdat steeds meer mensen mobiel willen surfen aan hoge capaciteit. Het aantal toestellen neemt pijlsnel toe", zegt Steven Van den Neucker, director mobility bij Telenet. Over de omvang van de investering werd niets meegedeeld.