Kabeloperator Telenet heeft een rechtszaak gewonnen tegen acht auteursrechtenverenigingen, waaronder Sabam. De uitspraak dateert van 12 april, zo schrijft De Tijd.

De zaak, die al aansleept sinds 2006, gaat over auteursrechten die de kabeloperator moet betalen voor het verspreiden van het signaal van de omroepen. "Toen wij overschakelden van een analoog naar een digitaal signaal vroegen de verenigingen ons extra geld," zegt Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts. "De digitalisering voegt echter niets toe aan het signaal, wij blijven een puur doorgeefluik. We verzetten ons daarom tegen extra heffingen."

Sabam gaat in beroep tegen de beslissing. Volgens woordvoerder Thierry Dachelet wil Telenet gewoon niet meer betalen.

Bron: Belga

Kabeloperator Telenet heeft een rechtszaak gewonnen tegen acht auteursrechtenverenigingen, waaronder Sabam. De uitspraak dateert van 12 april, zo schrijft De Tijd. De zaak, die al aansleept sinds 2006, gaat over auteursrechten die de kabeloperator moet betalen voor het verspreiden van het signaal van de omroepen. "Toen wij overschakelden van een analoog naar een digitaal signaal vroegen de verenigingen ons extra geld," zegt Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts. "De digitalisering voegt echter niets toe aan het signaal, wij blijven een puur doorgeefluik. We verzetten ons daarom tegen extra heffingen." Sabam gaat in beroep tegen de beslissing. Volgens woordvoerder Thierry Dachelet wil Telenet gewoon niet meer betalen. Bron: Belga