Het Brusselse hotel Le Méridien krijgt een telepresence-installatie gebaseerd op Cisco-technologie die beheerd wordt door Tata Communications.

In de praktijk zal het Brusselse hotel aangesloten worden op de vestigingen van de Starwood-groep in Parijs, Frankfurt en Munchen om aan hun klanten vergaderdiensten via telepresence aan te bieden.

De infrastructuur van elk hotel is verbonden met het telepresence-netwerk van Tata Communications via de Global Meeting Exchange. Dit laat toe om vergaderingen te organiseren tussen alle publieke of private zalen binnen het netwerk, maar ook met zalen van de Intercarrier-Exchange partners van het Tata Communications netwerk, die van BT en Telefonica en het National Lamda Rail netwerk dat de belangrijkste Amerikaanse universiteiten overspant.

Voor België gaat het om een primeur. Een bedrijf als Regus bijvoorbeeld (verhuur van kantoorruimtes) biedt dit type dienst al langer aan in Europa, maar niet in ons land. Uit een recente studie van BT bleek overigens nog dat van de Belgische en Nederlandse zakenreizigers ongeveer de helft minder zou reizen indien ze makkelijke toegang zouden hebben tot videoconferencing-oplossingen.

Het Brusselse hotel Le Méridien krijgt een telepresence-installatie gebaseerd op Cisco-technologie die beheerd wordt door Tata Communications. In de praktijk zal het Brusselse hotel aangesloten worden op de vestigingen van de Starwood-groep in Parijs, Frankfurt en Munchen om aan hun klanten vergaderdiensten via telepresence aan te bieden. De infrastructuur van elk hotel is verbonden met het telepresence-netwerk van Tata Communications via de Global Meeting Exchange. Dit laat toe om vergaderingen te organiseren tussen alle publieke of private zalen binnen het netwerk, maar ook met zalen van de Intercarrier-Exchange partners van het Tata Communications netwerk, die van BT en Telefonica en het National Lamda Rail netwerk dat de belangrijkste Amerikaanse universiteiten overspant. Voor België gaat het om een primeur. Een bedrijf als Regus bijvoorbeeld (verhuur van kantoorruimtes) biedt dit type dienst al langer aan in Europa, maar niet in ons land. Uit een recente studie van BT bleek overigens nog dat van de Belgische en Nederlandse zakenreizigers ongeveer de helft minder zou reizen indien ze makkelijke toegang zouden hebben tot videoconferencing-oplossingen.