Het in 2011 opgerichte Telesys opent een bescheiden datacenter in Oudenaarde.

Oprichter Tim Van Bruyssel zegt - net zoals in reclame voor een Franse wagen - dat het "alles van een grote heeft": een generator, ups, firewall, split air conditioning en dubbele glasvezel. Momenteel weliswaar nog met Belgacom als enige operator, al zouden in de nabije toekomst ook andere providers aangeboden worden.

Vandaag biedt het datacenter vijf server racks met 20 terabyte aan opslag, met de mogelijkheid om nog twee extra racks toe te voegen. Als het datacenter een succes blijkt, kan ook nog een tweede center gebouwd worden dat dan meteen dienst kan doen voor disaster recovery.

Momenteel biedt het bedrijf enkel hosting aan, maar het plant wel de mogelijkheid om housing aan te bieden met gevirtualiseerde servers. Telesys wil zich minder differentiëren op prijs, maar eerder op de locatie - de regio rond Oudenaarde heeft nog geen vergelijkbare infrastructuur voor lokale kmo's - en op de kwaliteit van de dienstverlening (voornamelijk ivr en crm). Tim Van Bruyssel hoopt voor het einde van het jaar het datacenter gevuld te hebben en is van plan om te blijven investeren in de infrastructuur.

Het in 2011 opgerichte Telesys opent een bescheiden datacenter in Oudenaarde. Oprichter Tim Van Bruyssel zegt - net zoals in reclame voor een Franse wagen - dat het "alles van een grote heeft": een generator, ups, firewall, split air conditioning en dubbele glasvezel. Momenteel weliswaar nog met Belgacom als enige operator, al zouden in de nabije toekomst ook andere providers aangeboden worden. Vandaag biedt het datacenter vijf server racks met 20 terabyte aan opslag, met de mogelijkheid om nog twee extra racks toe te voegen. Als het datacenter een succes blijkt, kan ook nog een tweede center gebouwd worden dat dan meteen dienst kan doen voor disaster recovery. Momenteel biedt het bedrijf enkel hosting aan, maar het plant wel de mogelijkheid om housing aan te bieden met gevirtualiseerde servers. Telesys wil zich minder differentiëren op prijs, maar eerder op de locatie - de regio rond Oudenaarde heeft nog geen vergelijkbare infrastructuur voor lokale kmo's - en op de kwaliteit van de dienstverlening (voornamelijk ivr en crm). Tim Van Bruyssel hoopt voor het einde van het jaar het datacenter gevuld te hebben en is van plan om te blijven investeren in de infrastructuur.