Het Antwerpse TeleTicketService (TTS), de ticketingorganisatie van de evenementengroep rond het Sportpaleis, had nood aan systemen met grotere fouttolerantie. Het bedrijf migreert daarom van Intel-gebaseerde servers naar IBM P-Series.

Naast reservatie, betaling en aflevering van het ticket heeft TTS er de voorbije jaren ook de toegangscontrole bij gekregen. Daardoor moeten de systemen van TTS de klok rond draaiende blijven. "Overdag verkopen wij, maar ook 's avonds zijn we operationeel en 'mission critical'", zegt Stefan Esselens, directeur van TTS. "Als ons centraal netwerk of onze toegangscontrole platligt, dan staan we de volgende dag in de krant want dan kan de show gewoon niet beginnen. Daarom hebben we beslist dat we naar een ander niveau van fouttolerantie moesten gaan."

TTS koos voor een overstap van Intel-servers met Linux naar IBM P-Series met AIX. "Op P-Series kan je zowel Linux als AIX draaien, maar we zagen er toch onmiddellijk de voordelen van in om 'native' AIX te gaan draaien." Eerst worden de databases gemigreerd, vervolgens de transactie-infrastructuur en tenslotte de verschillende 'kanaaltechnologieën' (vb. internetverkoop, sms-ticketing, telefoon, ...).

Organisaties die via TTS tickets verkopen, hebben elk een eigen server staan. "De componenten zullen virtueel nog steeds gedecentraliseerd staan - iedereen werkt met zijn eigen server - maar in de praktijk draait voortaan alles op 1 systeem." Het gaat om een investering die "ver boven het miljoen euro" zit, aldus nog Esselens.

Meer over TeleTicketService leest u in ons dossier IT en Muziekfestivals, dat morgen in Data News nr.23 verschijnt.

Het Antwerpse TeleTicketService (TTS), de ticketingorganisatie van de evenementengroep rond het Sportpaleis, had nood aan systemen met grotere fouttolerantie. Het bedrijf migreert daarom van Intel-gebaseerde servers naar IBM P-Series. Naast reservatie, betaling en aflevering van het ticket heeft TTS er de voorbije jaren ook de toegangscontrole bij gekregen. Daardoor moeten de systemen van TTS de klok rond draaiende blijven. "Overdag verkopen wij, maar ook 's avonds zijn we operationeel en 'mission critical'", zegt Stefan Esselens, directeur van TTS. "Als ons centraal netwerk of onze toegangscontrole platligt, dan staan we de volgende dag in de krant want dan kan de show gewoon niet beginnen. Daarom hebben we beslist dat we naar een ander niveau van fouttolerantie moesten gaan." TTS koos voor een overstap van Intel-servers met Linux naar IBM P-Series met AIX. "Op P-Series kan je zowel Linux als AIX draaien, maar we zagen er toch onmiddellijk de voordelen van in om 'native' AIX te gaan draaien." Eerst worden de databases gemigreerd, vervolgens de transactie-infrastructuur en tenslotte de verschillende 'kanaaltechnologieën' (vb. internetverkoop, sms-ticketing, telefoon, ...). Organisaties die via TTS tickets verkopen, hebben elk een eigen server staan. "De componenten zullen virtueel nog steeds gedecentraliseerd staan - iedereen werkt met zijn eigen server - maar in de praktijk draait voortaan alles op 1 systeem." Het gaat om een investering die "ver boven het miljoen euro" zit, aldus nog Esselens. Meer over TeleTicketService leest u in ons dossier IT en Muziekfestivals, dat morgen in Data News nr.23 verschijnt.