Slechts een vierde van de Belgische managers telewerkt vaak, zo blijkt uit een bevraging van videoconferencingspecialist Polycom. Een derde van de managers doet dat nooit. Meer dan de helft zou wel meer willen telewerken.

Polycom vroeg onderzoeksbureau MarketCap om 475 Nederlandse en 309 Belgische managers te bevragen. De Belgische managers werken bij bedrijven met minstens 50 werknemers. Van de respondenten heeft 63 procent een functie op het niveau van middelmanagement. De overigen zijn senior managers of lid van de directieraad of raad van bestuur.

De meeste Belgische managers (54 procent) geven aan dat ze het zouden waarderen als hun werkgever het mogelijk zou maken om vaker te telewerken. Verhuizen voor het werk (om bijvoorbeeld files te vermijden) ziet driekwart van de manager immers niet zitten.

Op dit moment telewerkt 24,6 procent redelijk vaak tot vaak en 42,2 procent doet dit zo nu en dan. Het grootste deel van de Belgische managers dat wel eens telewerkt (78,2 procent), doet dat maximaal 4 dagen per maand. Opmerkelijk is dat 33,4 procent van de ondervraagde managers zegt nooit te telewerken. Bij 13,1 procent is dit niet toegestaan door de werkgever en 20,3 procent geeft aan dat dit gezien de aard van hun werk niet mogelijk is.

Eén op de vijf Belgische managers (21,3 procent) is het volledig eens met de stelling dat telewerken goed is voor hun productiviteit. Ze hebben ook hoge verwachtingen van videoconferencing. Ruim tweederde (67,5 procent) van de Belgische managers denkt ze effectiever zullen zijn in hun werk als ze videoconferencing zouden gebruiken voor de communicatie met collega's, klanten of zakelijke partners.

Slechts een vierde van de Belgische managers telewerkt vaak, zo blijkt uit een bevraging van videoconferencingspecialist Polycom. Een derde van de managers doet dat nooit. Meer dan de helft zou wel meer willen telewerken. Polycom vroeg onderzoeksbureau MarketCap om 475 Nederlandse en 309 Belgische managers te bevragen. De Belgische managers werken bij bedrijven met minstens 50 werknemers. Van de respondenten heeft 63 procent een functie op het niveau van middelmanagement. De overigen zijn senior managers of lid van de directieraad of raad van bestuur. De meeste Belgische managers (54 procent) geven aan dat ze het zouden waarderen als hun werkgever het mogelijk zou maken om vaker te telewerken. Verhuizen voor het werk (om bijvoorbeeld files te vermijden) ziet driekwart van de manager immers niet zitten. Op dit moment telewerkt 24,6 procent redelijk vaak tot vaak en 42,2 procent doet dit zo nu en dan. Het grootste deel van de Belgische managers dat wel eens telewerkt (78,2 procent), doet dat maximaal 4 dagen per maand. Opmerkelijk is dat 33,4 procent van de ondervraagde managers zegt nooit te telewerken. Bij 13,1 procent is dit niet toegestaan door de werkgever en 20,3 procent geeft aan dat dit gezien de aard van hun werk niet mogelijk is. Eén op de vijf Belgische managers (21,3 procent) is het volledig eens met de stelling dat telewerken goed is voor hun productiviteit. Ze hebben ook hoge verwachtingen van videoconferencing. Ruim tweederde (67,5 procent) van de Belgische managers denkt ze effectiever zullen zijn in hun werk als ze videoconferencing zouden gebruiken voor de communicatie met collega's, klanten of zakelijke partners.