De Britse poot van Telindus Belgacom ICT heeft een netwerkoptimalisatie en -centralisatieproject gerealiseerd bij Messier-Dowty, de bouwer van landingsgestellen voor vliegtuigen.

Bij Messier-Dowty waren ze op zoek naar een oplossing om de netwerkprestaties te verbeteren tussen de 7 internationale sites van het bedrijf. Over het netwerk worden meermaals verschillende versies van belangrijke CAD-bestanden gesluisd. Dat zorgde voor een overload op het netwerk, waardoor het bedrijf vreesde dure bandbreedte-upgrades te moeten doen. Tenzij een alternatieve oplossing kon worden gevonden.

Telindus won uiteindelijk het contract om een Application Performance Management-oplossing te implementeren. Het maakte daarvoor gebruik van Riverbed Steelhead. Na de eerste tests bleek al dat data drie tot vier keer sneller over het netwerk gesluisd werden. Voortaan bewaart Messier-Dowty maar een versie van elk bestand, waardoor de hoofdbrekends rond de bandbreedte verdwenen zijn én de serverkosten dalen. Datasynchronisatie zou ook een heel pak sneller gebeuren en bestanden zijn bijna onmiddellijk toegankelijk voor de eindgebruikers.

Messier-Dowty is erg tevreden over de oplossing en denkt er nu aan ze ook uit te rollen voor mobiele gebruikers en naar een nieuwe site in Mexico.

De Britse poot van Telindus Belgacom ICT heeft een netwerkoptimalisatie en -centralisatieproject gerealiseerd bij Messier-Dowty, de bouwer van landingsgestellen voor vliegtuigen. Bij Messier-Dowty waren ze op zoek naar een oplossing om de netwerkprestaties te verbeteren tussen de 7 internationale sites van het bedrijf. Over het netwerk worden meermaals verschillende versies van belangrijke CAD-bestanden gesluisd. Dat zorgde voor een overload op het netwerk, waardoor het bedrijf vreesde dure bandbreedte-upgrades te moeten doen. Tenzij een alternatieve oplossing kon worden gevonden. Telindus won uiteindelijk het contract om een Application Performance Management-oplossing te implementeren. Het maakte daarvoor gebruik van Riverbed Steelhead. Na de eerste tests bleek al dat data drie tot vier keer sneller over het netwerk gesluisd werden. Voortaan bewaart Messier-Dowty maar een versie van elk bestand, waardoor de hoofdbrekends rond de bandbreedte verdwenen zijn én de serverkosten dalen. Datasynchronisatie zou ook een heel pak sneller gebeuren en bestanden zijn bijna onmiddellijk toegankelijk voor de eindgebruikers. Messier-Dowty is erg tevreden over de oplossing en denkt er nu aan ze ook uit te rollen voor mobiele gebruikers en naar een nieuwe site in Mexico.