Het personeel van Telindus in Haasrode heeft tijdens een personeelsvergadering beslist om na afloop van de lopende stakingsaanzegging, die twee dagen geleden werd ingediend, een manifestatie te houden bij het hoofdkantoor van Belgacom in Brussel.

Vakbondssecretaris John Dedecker (LBC) bevestigt het nieuws dat De Tijd berichtte. Volgens Dedecker is de betoging gepland op 18 februari, daags na het verstrijken van de actie-aanzegging.

De sociale onrust bij Telindus draait over het feit dat het moederbedrijf Belgacom, de 13 extra legale loon- en arbeidsvoorwaarden die golden voor het Telindus-personeel, wil harmoniseren op groepsniveau zonder inspraak van de werknemers van Telindus. Directe aanleiding voor de acties was het feit dat de "jubilarisgift", een soort anciënniteitspremie waarop 53 werknemers recht hebben, sinds januari betaald wordt als deel van het loon en niet langer in de vorm van reischeques waardoor het personeel bijna de helft minder overhoudt dan voorheen.

"Er zijn de komende dagen nog wat interne bedrijfsinitiatieven gepland zoals een petitie om de druk op de ketel te houden. Als er tegen 17 februari echter geen compromis is over het herstel van het sociaal overleg op niveau van Telindus dan zullen we daags nadien een betoging houden. Ook werknemers van Proximus, Scarlet en Skynet zullen daarbij betrokken worden omdat zij hetzelfde meemaken als die van Telindus. Op 16 februari hebben we een afspraak met Steven Vanackere, voogdijminister van Belgacom, om hem te vragen een bemiddelingspoging te ondernemen", besluit Dedecker.

Bron: Belga

Het personeel van Telindus in Haasrode heeft tijdens een personeelsvergadering beslist om na afloop van de lopende stakingsaanzegging, die twee dagen geleden werd ingediend, een manifestatie te houden bij het hoofdkantoor van Belgacom in Brussel. Vakbondssecretaris John Dedecker (LBC) bevestigt het nieuws dat De Tijd berichtte. Volgens Dedecker is de betoging gepland op 18 februari, daags na het verstrijken van de actie-aanzegging. De sociale onrust bij Telindus draait over het feit dat het moederbedrijf Belgacom, de 13 extra legale loon- en arbeidsvoorwaarden die golden voor het Telindus-personeel, wil harmoniseren op groepsniveau zonder inspraak van de werknemers van Telindus. Directe aanleiding voor de acties was het feit dat de "jubilarisgift", een soort anciënniteitspremie waarop 53 werknemers recht hebben, sinds januari betaald wordt als deel van het loon en niet langer in de vorm van reischeques waardoor het personeel bijna de helft minder overhoudt dan voorheen. "Er zijn de komende dagen nog wat interne bedrijfsinitiatieven gepland zoals een petitie om de druk op de ketel te houden. Als er tegen 17 februari echter geen compromis is over het herstel van het sociaal overleg op niveau van Telindus dan zullen we daags nadien een betoging houden. Ook werknemers van Proximus, Scarlet en Skynet zullen daarbij betrokken worden omdat zij hetzelfde meemaken als die van Telindus. Op 16 februari hebben we een afspraak met Steven Vanackere, voogdijminister van Belgacom, om hem te vragen een bemiddelingspoging te ondernemen", besluit Dedecker. Bron: Belga