Tennisser Sergiy Stakhovsky uit Oekraïne - 101ste op de wereldranglijst - nam het in de eerste ronde van Roland Garros in Parijsop tegen de Fransman Richard Gasquet, de nummer 9. Op een gegeven moment werd een bal van Stakhovsky out gegeven door de lijnrechter. De Oekraïner zag hem echter op de lijn weerkaatsen. In een poging zijn gelijk te halen, maakte de tennisser met zijn iPhone een foto van de balafdruk, en deelde die ook op Twitter. Het publiek was daar niet mee gediend, en de scheidsrichter bleef bij zijn beslissing.

Uiteindelijk ging Stakhovsky roemloos ten onder in drie sets, en kreeg hij een aanmaning voor onsportief gedrag.

Op de meeste tennistoernooien wordt gebruik gemaakt van een Hawk-Eye, wat het mogelijk maakt voor tennissers om herhaalde beelden op te vragen. Op Roland Garros is dat echter niet het geval, omdat de balafdrukken op gravel duidelijk te zien zijn.

Tennisser Sergiy Stakhovsky uit Oekraïne - 101ste op de wereldranglijst - nam het in de eerste ronde van Roland Garros in Parijsop tegen de Fransman Richard Gasquet, de nummer 9. Op een gegeven moment werd een bal van Stakhovsky out gegeven door de lijnrechter. De Oekraïner zag hem echter op de lijn weerkaatsen. In een poging zijn gelijk te halen, maakte de tennisser met zijn iPhone een foto van de balafdruk, en deelde die ook op Twitter. Het publiek was daar niet mee gediend, en de scheidsrichter bleef bij zijn beslissing. Uiteindelijk ging Stakhovsky roemloos ten onder in drie sets, en kreeg hij een aanmaning voor onsportief gedrag. Op de meeste tennistoernooien wordt gebruik gemaakt van een Hawk-Eye, wat het mogelijk maakt voor tennissers om herhaalde beelden op te vragen. Op Roland Garros is dat echter niet het geval, omdat de balafdrukken op gravel duidelijk te zien zijn.