Musk, topman van de constructeur van elektrische auto's Tesla, kondigt wel vaker "nieuws" aan via Twitter. Hij benadrukt donderdag in een reeks tweets dat hij "mondelinge" toestemming heeft gekregen van de Amerikaanse overheid om een ondergrondse hyperloop te bouwen.

In zo'n futuristische tunnel moet het mogelijk zijn om passagiers over land grote afstanden te laten afleggen met snelheden tot 1.200 kilometer per uur, door capsules in een bijna-vacuüm door een buis te laten zweven met magneten. Wat die "mondelinge" toestemming juist inhoudt, vermeldt hij er niet bij.

Het transportnetwerk van Musk moet New York verbinden met Philadelphia, Baltimore en Washington DC. Het project zou geleid worden door The Boring Company, het bedrijf dat testen uitvoert met tunnels nabij SpaceX, het commerciële ruimtevaartbedrijf van Musk in Los Angeles.

Via de futuristische hyperloop zou de reis van New York naar Washington DC nog 29 minuten duren. Een treinrit tussen beide steden duurt nu nog 3 uur en 20 minuten.

Enkele Amerikaanse media contacteerden The Boring Company, maar het bedrijf kon geen details geven over het project.

Musk, topman van de constructeur van elektrische auto's Tesla, kondigt wel vaker "nieuws" aan via Twitter. Hij benadrukt donderdag in een reeks tweets dat hij "mondelinge" toestemming heeft gekregen van de Amerikaanse overheid om een ondergrondse hyperloop te bouwen. In zo'n futuristische tunnel moet het mogelijk zijn om passagiers over land grote afstanden te laten afleggen met snelheden tot 1.200 kilometer per uur, door capsules in een bijna-vacuüm door een buis te laten zweven met magneten. Wat die "mondelinge" toestemming juist inhoudt, vermeldt hij er niet bij. Het transportnetwerk van Musk moet New York verbinden met Philadelphia, Baltimore en Washington DC. Het project zou geleid worden door The Boring Company, het bedrijf dat testen uitvoert met tunnels nabij SpaceX, het commerciële ruimtevaartbedrijf van Musk in Los Angeles. Via de futuristische hyperloop zou de reis van New York naar Washington DC nog 29 minuten duren. Een treinrit tussen beide steden duurt nu nog 3 uur en 20 minuten. Enkele Amerikaanse media contacteerden The Boring Company, maar het bedrijf kon geen details geven over het project.