Tesla en SolarCity voorzien volledig eiland van zonne-energie

23/11/16 om 09:01 - Bijgewerkt om 09:00

Een eiland in de Stille Oceaan is volledig voorzien van zonne-energie dankzij Tesla en SolarCity. Eerder waren de bewoners afhankelijk van dieselgeneratoren.

Tesla en SolarCity voorzien volledig eiland van zonne-energie

© SolarCity

De beide bedrijven hebben 5.328 zonnepanelen geïnstalleerd die samen 1,4 Megawatt leveren. Hiermee worden 'bijna 100 procent' van de 600 inwoners voorzien van zonne-energie. Om de energie op te slaan staan er 60 Powerpacks van Tesla, laat SolarCity in een blog weten.

Die zorgen ervoor dat er genoeg opgeslagen energie is voor drie dagen, voor als het ooit voor zal komen dat de zon zo lang niet schijnt op het eiland - al lijkt dat onwaarschijnlijk. Binnen zeven uur is de volle capaciteit vervolgens weer aanwezig.

Overname vieren

Met dit project lijkt Tesla de overname van SolarCity te willen vieren. De fabrikant van elektrische auto's ronde die overname vorige week definitief af, nadat ook aandeelhouders akkoord waren met het bedrag van 2,6 miljard dollar. SolarCity maakt zonnepanelen en Tesla is goed in het opslaan van de vrijgekomen energie. Vooralsnog was de opslag van zelf opgewekte energie nog lastig voor bezitters van zonnepanelen.

Het drieluik van Musk

Eind oktober presenteerde Elon Musk namens Tesla al een dak van zonnepanelen. Het bedrijf ziet een drieluik voor zich waarmee we ultiem gebruik kunnen maken van zon. 'De zon levert binnen een uur genoeg energie om onze hele planeet te voorzien. Je huis kan dit gratis opvangen door zonnepanelen in het dak, waar het in elektriciteit omgezet kan worden en opgeslagen kan worden in de Powerwall batterij.' Daar vandaan kan je de auto opladen of simpelweg het licht in huis aan doen.

Lees meer over:

Onze partners