Tesla lanceert ‘goedkopere’ Model 3

© Tesla

Tesla heeft in de VS een iets betaalbaardere versie van zijn Model 3 gelanceerd. Al lijkt die er vooral te komen om nog snel gebruik te maken van het aflopend belastingvoordeel.

De goedkopere Model 3 kost 45.000 dollar, heeft enkel achterwielaandrijving en een iets kleinere batterij met een autonomie van 260 mijl (418 kilometer), 50 mijl minder dan het duurder model.

De 'goedkopere' Model 3 heeft enkel achterwielaandrijving en een bereik van 260 mijl in plaats van 310 mijl.
De ‘goedkopere’ Model 3 heeft enkel achterwielaandrijving en een bereik van 260 mijl in plaats van 310 mijl.© .

De voornaamste reden voor de nieuwe versie lijkt de Amerikaanse fiscus te zijn. Wie dit jaar nog een elektrische wagen koopt, kan 7.500 dollar van de belastingen aftrekken. Vanaf januari halveert dat bedrag. De goedkoopste Tesla kost, zonder autopilot en na alle voordelen zo nog 37.500 dollar. Tesla zelf heeft het op zijn website over 33.200 dollar, maar dat komt omdat het bedrijf er alvast een fictief bedrag van aftrekt dat u normaal aan benzine zou betalen over de jaren heen.

Mogelijk wil Elon Musk met deze versie alvast een aantal toekomstige klanten overhalen. Tesla werkt ook aan een Model 3 die het aan 35.000 dollar aanbiedt. Maar daarop blijft het voorlopig wachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content