Het Duitse Grohmann bevindt zich in Prüm, vlakbij de grens met België. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van geautomatiseerde productielijnen. Tesla heeft al jaren moeite met het halen van de productiedoelen en wil daar met de overname iets aan doen.

De productiecapaciteit in Fremont, Californië is de afgelopen vier jaar met 400 procent toegenomen, en met de overname wil de productiviteit daar nog meer verhogen, laat het weten in een blog. In 2018 wil het bedrijf 500.000 auto's gaan produceren. Dit jaar komen er 100.000 uit de fabriek, dus om de productie op te schroeven moest er ook echt wat gebeuren.

De overname, waarbij geen bedragen bekendgemaakt zijn, moet begin 2017 rond zijn. Tesla verwacht met de overname de komende twee jaar 1.000 banen te creëren in Duitsland. Grohmann zal verder gaan als Tesla Advanced Automation Germany.

(WK)

Het Duitse Grohmann bevindt zich in Prüm, vlakbij de grens met België. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van geautomatiseerde productielijnen. Tesla heeft al jaren moeite met het halen van de productiedoelen en wil daar met de overname iets aan doen.De productiecapaciteit in Fremont, Californië is de afgelopen vier jaar met 400 procent toegenomen, en met de overname wil de productiviteit daar nog meer verhogen, laat het weten in een blog. In 2018 wil het bedrijf 500.000 auto's gaan produceren. Dit jaar komen er 100.000 uit de fabriek, dus om de productie op te schroeven moest er ook echt wat gebeuren. De overname, waarbij geen bedragen bekendgemaakt zijn, moet begin 2017 rond zijn. Tesla verwacht met de overname de komende twee jaar 1.000 banen te creëren in Duitsland. Grohmann zal verder gaan als Tesla Advanced Automation Germany.(WK)