De overname komt niet geheel als een verrassing aangezien Musk het plan eerder al toelichtte. Gecombineerd met de batterijtechnologie van Tesla moeten consumenten hun eigen stroomvoorziening kunnen regelen. Nu is de opslag van zelf opgewekte energie nog lastig voor bezitters van zonnepanelen. Kenners vragen zich echter hardop af of Musk over voldoende kennis beschikt om de bedrijven van elkaar te laten profiteren.

Aandeelhouders moeten nog akkoord gaan met de transactie. Musk die aandelen heeft in beide ondernemingen, onthoudt zich daarbij van stemming zo gaf hij eerder aan. Ook andere bestuurders zullen om die reden niet meestemmen.

(ANP/WK)

De overname komt niet geheel als een verrassing aangezien Musk het plan eerder al toelichtte. Gecombineerd met de batterijtechnologie van Tesla moeten consumenten hun eigen stroomvoorziening kunnen regelen. Nu is de opslag van zelf opgewekte energie nog lastig voor bezitters van zonnepanelen. Kenners vragen zich echter hardop af of Musk over voldoende kennis beschikt om de bedrijven van elkaar te laten profiteren.Aandeelhouders moeten nog akkoord gaan met de transactie. Musk die aandelen heeft in beide ondernemingen, onthoudt zich daarbij van stemming zo gaf hij eerder aan. Ook andere bestuurders zullen om die reden niet meestemmen.(ANP/WK)