Tesla bouwt de Gigafactory om ervoor te zorgen dat er genoeg batterijen zijn voor de Model S, Model X en Model 3. Bij de opening zullen eerst trouwe klanten van het bedrijf aanwezig zijn. Die hebben volgens Fortune een e-mail gekregen met een uitnodiging. Of de pers ook uitgenodigd zal worden op het event is nog niet duidelijk.

Alhoewel de opening deze zomer plaatsvindt, draaide de fabriek in Nevada begin deze maand nog maar op 14 procent van de capaciteit en tegen 2020 moet hij pas op volle kracht draaien. De fabriek moet jaarlijks genoeg batterijen produceren voor tussen de 400.000 en 500.000 Tesla's. Om de toekomstige productie aan te kunnen zei oprichter en CEO Elon Musk eerder al dat er ook een fabriek in Europa nodig zal zijn.

Verlagen van de prijs

Het doel van de massaproductie die Tesla nu probeert te bereiken is het verlagen van de prijs van de batterijen. Nu is die nog vrij hoog, waardoor de wagens van het bedrijf voor de meeste mensen niet betaalbaar zijn. Wanneer Tesla op grotere schaal kan produceren zal de prijs van een batterij met een derde omlaag moeten.

De Gigafactory zal de wereldwijde productie van lithium-ion batterijen verdubbelen.

Tesla bouwt de Gigafactory om ervoor te zorgen dat er genoeg batterijen zijn voor de Model S, Model X en Model 3. Bij de opening zullen eerst trouwe klanten van het bedrijf aanwezig zijn. Die hebben volgens Fortune een e-mail gekregen met een uitnodiging. Of de pers ook uitgenodigd zal worden op het event is nog niet duidelijk.Alhoewel de opening deze zomer plaatsvindt, draaide de fabriek in Nevada begin deze maand nog maar op 14 procent van de capaciteit en tegen 2020 moet hij pas op volle kracht draaien. De fabriek moet jaarlijks genoeg batterijen produceren voor tussen de 400.000 en 500.000 Tesla's. Om de toekomstige productie aan te kunnen zei oprichter en CEO Elon Musk eerder al dat er ook een fabriek in Europa nodig zal zijn.Verlagen van de prijsHet doel van de massaproductie die Tesla nu probeert te bereiken is het verlagen van de prijs van de batterijen. Nu is die nog vrij hoog, waardoor de wagens van het bedrijf voor de meeste mensen niet betaalbaar zijn. Wanneer Tesla op grotere schaal kan produceren zal de prijs van een batterij met een derde omlaag moeten.De Gigafactory zal de wereldwijde productie van lithium-ion batterijen verdubbelen.