De nieuwe elektrische SUV van Tesla kon gisteren op groot onthaal rekenen. De eerste indrukken van de nieuwe elektrische auto zijn dan ook goed. Maar bij de presentatie viel ook gelijk iets op. De nieuwe Tesla heeft namelijk een knop tegen biologische aanvallen.

De luchtfilter in de nieuwe SUV, de Tesla Model X, is volgens Musk tien keer groter dan bij een normale wagen. In de normale stand zal de wagen al 99,97 procent van de kleine deeltjes filteren. De lucht in de wagen is daarmee volgens Tesla-CEO Elon Musk "zo schoon als een ziekenhuis". Maar als de speciale knop ingedrukt wordt, "zijn er geen bacteriën of virussen meer in te vinden".

"Als er ooit - hypothetisch - een apocalyptisch scenario plaatsvindt, druk je gewoon op de verdedigingsknop."

-, Tesla
- © Tesla
De nieuwe elektrische SUV van Tesla kon gisteren op groot onthaal rekenen. De eerste indrukken van de nieuwe elektrische auto zijn dan ook goed. Maar bij de presentatie viel ook gelijk iets op. De nieuwe Tesla heeft namelijk een knop tegen biologische aanvallen.De luchtfilter in de nieuwe SUV, de Tesla Model X, is volgens Musk tien keer groter dan bij een normale wagen. In de normale stand zal de wagen al 99,97 procent van de kleine deeltjes filteren. De lucht in de wagen is daarmee volgens Tesla-CEO Elon Musk "zo schoon als een ziekenhuis". Maar als de speciale knop ingedrukt wordt, "zijn er geen bacteriën of virussen meer in te vinden". "Als er ooit - hypothetisch - een apocalyptisch scenario plaatsvindt, druk je gewoon op de verdedigingsknop."