Tesla heeft maandag de eerste uitnodigingen verstuurd om bij de presentatie te zijn van het nieuwe model. Eerder kondigde Tesla CEO Elon Musk al aan dat op 29 september de eerste kopers hun Model X krijgen.

De sleutel wordt overhandigd bij de Tesla fabriek in Fremont, Californië.

De eerste wagens die uit de fabriek rollen zijn de special 'Model X Signature Series', een limited edition gemaakt voor mensen die al in een vroeg stadium de nieuwe wagen bestelde. Op dit model zit bijna elke optie die er mogelijk is. Prijzen lopen uiteen van 132.000 tot 143.750 dollar. De normale versie, zonder alle extra opties, moet volgens Musk 5.000 dollar meer kosten dan de Model S. Dat betekent dat de SUV te koop is vanaf 80.000 dollar.

De Model X was in februari 2012 al aangekondigd, waarna pre-orders al snel begonnen. De eerste kopers hebben er dus al lang op moeten wachten.

Met de invoering van de SUV hoopt Tesla meer vrouwen aan zich te binden. Want de S-serie is vooral een mannenauto. (WK)

Tesla heeft maandag de eerste uitnodigingen verstuurd om bij de presentatie te zijn van het nieuwe model. Eerder kondigde Tesla CEO Elon Musk al aan dat op 29 september de eerste kopers hun Model X krijgen. De sleutel wordt overhandigd bij de Tesla fabriek in Fremont, Californië.De eerste wagens die uit de fabriek rollen zijn de special 'Model X Signature Series', een limited edition gemaakt voor mensen die al in een vroeg stadium de nieuwe wagen bestelde. Op dit model zit bijna elke optie die er mogelijk is. Prijzen lopen uiteen van 132.000 tot 143.750 dollar. De normale versie, zonder alle extra opties, moet volgens Musk 5.000 dollar meer kosten dan de Model S. Dat betekent dat de SUV te koop is vanaf 80.000 dollar.De Model X was in februari 2012 al aangekondigd, waarna pre-orders al snel begonnen. De eerste kopers hebben er dus al lang op moeten wachten. Met de invoering van de SUV hoopt Tesla meer vrouwen aan zich te binden. Want de S-serie is vooral een mannenauto. (WK)