Dan kunnen de palen elke dag twee keer zo veel auto's opladen, zegt de autobouwer. Die onthult een nieuw netwerk van snellaadstations, V3 Supercharger genaamd. Die komen eerst in de Verenigde Staten. Eind dit jaar moeten ze ook in Europa beschikbaar zijn.

De nieuwe Tesla-laders kunnen 350 kilowatt laden. In 5 minuten tijd krijgt een auto voor 120 kilometer aan elektriciteit. Bovendien hoeven auto's niet langer te delen met de auto die naast ze staat te laden, wat ervoor zorgde dat het laden langzamer verliep. Ook op een andere manier wil Tesla het laden versnellen: door de accu alvast op te warmen op weg naar een laadpaal. Dat kan volgens Tesla een kwart van de tijd schelen.

Tesla heeft op dit moment meer dan 12.000 laadstations in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Azië.

Dan kunnen de palen elke dag twee keer zo veel auto's opladen, zegt de autobouwer. Die onthult een nieuw netwerk van snellaadstations, V3 Supercharger genaamd. Die komen eerst in de Verenigde Staten. Eind dit jaar moeten ze ook in Europa beschikbaar zijn.De nieuwe Tesla-laders kunnen 350 kilowatt laden. In 5 minuten tijd krijgt een auto voor 120 kilometer aan elektriciteit. Bovendien hoeven auto's niet langer te delen met de auto die naast ze staat te laden, wat ervoor zorgde dat het laden langzamer verliep. Ook op een andere manier wil Tesla het laden versnellen: door de accu alvast op te warmen op weg naar een laadpaal. Dat kan volgens Tesla een kwart van de tijd schelen.Tesla heeft op dit moment meer dan 12.000 laadstations in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Azië.