In Grünheide is Tesla van plan om jaarlijks ongeveer een half miljoen auto's van de types Model 3 en Model Y te bouwen. Het zal de eerste fabriek zijn waar zowel auto's als accu's worden geproduceerd. Momenteel maakt de constructeur zijn batterijen in de Amerikaanse staat Nevada, terwijl het merendeel van de auto's in Fremont, in de staat California, wordt geassembleerd. Vorig jaar opende Tesla ook in China een fabriek.

Tesla's voor Europa

Musk gaf dinsdag ook te kennen dat Tesla nieuwe compacte modellen zal lanceren, speciaal voor de Europese markt, met een groter rijbereik. Meer info over de timing van die nieuwe wagens gaf hij niet. De Tesla-baas deed de aankondigingen in een videotoespraak op de Europese batterijconferentie.

In september kondigde Musk al plannen aan voor een accu met een langere levensduur die de helft goedkoper zou zijn. Hij belooft tegen 2023 ook een Tesla die 25.000 dollar kost, omgerekend zo'n 21.000 euro.

In Grünheide is Tesla van plan om jaarlijks ongeveer een half miljoen auto's van de types Model 3 en Model Y te bouwen. Het zal de eerste fabriek zijn waar zowel auto's als accu's worden geproduceerd. Momenteel maakt de constructeur zijn batterijen in de Amerikaanse staat Nevada, terwijl het merendeel van de auto's in Fremont, in de staat California, wordt geassembleerd. Vorig jaar opende Tesla ook in China een fabriek.Musk gaf dinsdag ook te kennen dat Tesla nieuwe compacte modellen zal lanceren, speciaal voor de Europese markt, met een groter rijbereik. Meer info over de timing van die nieuwe wagens gaf hij niet. De Tesla-baas deed de aankondigingen in een videotoespraak op de Europese batterijconferentie.In september kondigde Musk al plannen aan voor een accu met een langere levensduur die de helft goedkoper zou zijn. Hij belooft tegen 2023 ook een Tesla die 25.000 dollar kost, omgerekend zo'n 21.000 euro.