Tesla heeft nu twee zogenaamde Gigafactory's, grote productielijnen van batterijen voor de Tesla wagens: één in Nevada en één in Buffalo, in de staat New York. Veel landen en regio's hengelen naar de komst van de nieuwe Gigafactory die naar de EU komt. De Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg zijn in de running maar ook Vlaanderen doet zich zo goed mogelijk voor. Na gesprekken tussen de autobouwer en Flanders Investment and Trade (FIT) weten we dat Vlaanderen wordt overwogen, al zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois dat de concurrentie enorm is.

Tesla maakte verder bekend dat in juli wordt begonnen met de fabricage van de Model 3. In het vierde kwartaal moeten dan al 5.000 Model 3's per week van de band rollen en ergens in 2018 moet dat verdubbelen naar 10.000 Model 3's per week.

Voor de huidige modellen, de Model S en de Model X, steeg de vraag in het vierde kwartaal van 2016 met 49 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de energietak, die zich bezighoudt met zonne-energie en batterijen, draait volgens Tesla steeds beter en verkoopt meer dan het least. Het vorig jaar geïntroduceerde zonnedak, waarbij zonnecellen zijn geïntegreerd in dakpannen, moet in de tweede helft van dit jaar leverbaar worden.

Tesla heeft nu twee zogenaamde Gigafactory's, grote productielijnen van batterijen voor de Tesla wagens: één in Nevada en één in Buffalo, in de staat New York. Veel landen en regio's hengelen naar de komst van de nieuwe Gigafactory die naar de EU komt. De Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg zijn in de running maar ook Vlaanderen doet zich zo goed mogelijk voor. Na gesprekken tussen de autobouwer en Flanders Investment and Trade (FIT) weten we dat Vlaanderen wordt overwogen, al zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois dat de concurrentie enorm is.Tesla maakte verder bekend dat in juli wordt begonnen met de fabricage van de Model 3. In het vierde kwartaal moeten dan al 5.000 Model 3's per week van de band rollen en ergens in 2018 moet dat verdubbelen naar 10.000 Model 3's per week.Voor de huidige modellen, de Model S en de Model X, steeg de vraag in het vierde kwartaal van 2016 met 49 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de energietak, die zich bezighoudt met zonne-energie en batterijen, draait volgens Tesla steeds beter en verkoopt meer dan het least. Het vorig jaar geïntroduceerde zonnedak, waarbij zonnecellen zijn geïntegreerd in dakpannen, moet in de tweede helft van dit jaar leverbaar worden.