Hulpverleners hadden moeite met de afwikkeling van het ongeluk. Zo kon het lichaam van het 53-jarige slachtoffer pas na vele uren worden geborgen, omdat een deel van de accu nog in de auto zat en het het wrak onder stroom stond. Uit voorzorg werd met de berging gewacht tot de komst van technici van Tesla.

De Amerikaanse autofabrikant laat weten mee te leven met de familie van het slachtoffer. Ook zegt Tesla alle medewerking te verlenen aan de autoriteiten om de feiten rond het ongeval vast te stellen.

Het is het tweede dodelijke ongeluk met een Tesla. Eerder crashte een Teslarijder in Amerika. Hij had wel de automatische piloot aan staan. Het ongeluk gebeurde doordat de auto een witte vrachtwagen niet 'zag' en er vol achterop reed.

(ANP/WK)

Hulpverleners hadden moeite met de afwikkeling van het ongeluk. Zo kon het lichaam van het 53-jarige slachtoffer pas na vele uren worden geborgen, omdat een deel van de accu nog in de auto zat en het het wrak onder stroom stond. Uit voorzorg werd met de berging gewacht tot de komst van technici van Tesla.De Amerikaanse autofabrikant laat weten mee te leven met de familie van het slachtoffer. Ook zegt Tesla alle medewerking te verlenen aan de autoriteiten om de feiten rond het ongeval vast te stellen.Het is het tweede dodelijke ongeluk met een Tesla. Eerder crashte een Teslarijder in Amerika. Hij had wel de automatische piloot aan staan. Het ongeluk gebeurde doordat de auto een witte vrachtwagen niet 'zag' en er vol achterop reed.(ANP/WK)