Consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft haar advocaten de opdracht gegeven om Telenet te dagvaarden.

Reden is een tariefverhoging voor internet die het Mechelse telecombedrijf doorvoerde. Volgens Test-Aankoop is die in strijd met de wet op marktpraktijken. De consumentenorganisatie had eerder deze maand al gedreigd met gerechtelijke stappen. Omdat Telenet de zienswijze van de consumentenorganisatie niet wil volgen, stapt Test-Aankoop nu naar de rechtbank.

"Een tariefverhoging kan nooit voor contracten van bepaalde duur sinds de nieuwe wet op de marktpraktijken", legt Nico De Bie van Test-Aankoop uit. Uitzondering is een prijsindexering, maar die kan alleen als er een clausule in de algemene voorwaarden staat, waarin ook de berekeningswijze wordt uitgelegd.

Telenet betwist dat en stelt dat de prijsverhoging conform de wettelijke bepalingen is. "Wij zijn wel bereid om nog met Test-Aankoop rond de tafel te gaan zitten om nog iets te verduidelijken, als dat nodig zou zijn", zegt woordvoerster Evelyne Nieuwland.

Test-Aankoop dreigt overigens ook met gerechtelijke stappen tegen de Waalse kabelaar Voo, die ook een tariefverhoging doorvoert. Het gaat om dezelfde kwestie, zegt De Bie.

Bron: Belga

Consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft haar advocaten de opdracht gegeven om Telenet te dagvaarden. Reden is een tariefverhoging voor internet die het Mechelse telecombedrijf doorvoerde. Volgens Test-Aankoop is die in strijd met de wet op marktpraktijken. De consumentenorganisatie had eerder deze maand al gedreigd met gerechtelijke stappen. Omdat Telenet de zienswijze van de consumentenorganisatie niet wil volgen, stapt Test-Aankoop nu naar de rechtbank. "Een tariefverhoging kan nooit voor contracten van bepaalde duur sinds de nieuwe wet op de marktpraktijken", legt Nico De Bie van Test-Aankoop uit. Uitzondering is een prijsindexering, maar die kan alleen als er een clausule in de algemene voorwaarden staat, waarin ook de berekeningswijze wordt uitgelegd. Telenet betwist dat en stelt dat de prijsverhoging conform de wettelijke bepalingen is. "Wij zijn wel bereid om nog met Test-Aankoop rond de tafel te gaan zitten om nog iets te verduidelijken, als dat nodig zou zijn", zegt woordvoerster Evelyne Nieuwland. Test-Aankoop dreigt overigens ook met gerechtelijke stappen tegen de Waalse kabelaar Voo, die ook een tariefverhoging doorvoert. Het gaat om dezelfde kwestie, zegt De Bie. Bron: Belga