Alcatel-Lucent en Belgacom starten vandaag met een testproject in Antwerpen waarbij kopers van Humo hun tijdschrift contactloos kunnen betalen. Lezeressen van Flair kunnen getrouwheidspunten sparen en krijgen na 4 aankopen een cadeautje.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het weekblad Humo, kunnen een prepaid-NFC sticker kopen (near field communication, een sticker met RFID-chip zeg maar) voor 24 euro. Voor die prijs krijgen ze dan 12 in plaats van 10 magazines. De gebruiker moet deze sticker voor een contactloze lezer houden bij de krantenboer, om het magazine te betalen.

Lezeressen van Flair die een sticker vragen bij de aankoop van hun favoriete weekblad en zich online registreren, sparen punten en krijgen een cadeautje na 4 aankopen (dus na vier keer de sticker voor een contactloze lezer gehouden te hebben). Ze krijgen ook een sms-update als ze die week de flair nog niet gekocht hebben.

Deze sticker, die eigenlijk getrouwheidsinformatie verzameld, kan ook aan de PingPing-acount van de lezer worden gekoppeld, zodat de volledige betaling contactloos en elektronisch verloopt.

De test wordt uitgevoerd bij 7 perswinkels in en rond Antwerpen, die voorzien zijn van contactloze lezers. Ongeveer 700 lezers van Flair en Humo zullen deel uitmaken van het project.

Met het proefproject wil Sanoma Magazines Belgium een beter inzicht verwerven in het aankoopgedrag van lezers die niet over een abonnement beschikken, en zou er een intensievere lezersloyaliteit worden opgebouwd.

De technologie achter de stickers en de betalingsvouchers komt van Touch a Tag (Alcatel-Lucent). PingPing van Belgacom staat in voor de contactloze betalingen, en Proximity BBDO zorgt voor de integratie met het CRM-systeem.

NFC is een technologie die al veel gebruikt wordt in landen als Japan en Zuid-Korea. In Europa en de VS staat de technologie op de rand van een doorbraak. Zo zou Apple patentaanvragen hebben gedaan rond de integratie van rfid-chips in zijn mobiele toestellen (mogelijk in de iPhone 5?). Ook Nokia meldde al dat de toestellen die in 2011 op de markt zullen komen, NFC zullen bevatten.

Alcatel-Lucent en Belgacom starten vandaag met een testproject in Antwerpen waarbij kopers van Humo hun tijdschrift contactloos kunnen betalen. Lezeressen van Flair kunnen getrouwheidspunten sparen en krijgen na 4 aankopen een cadeautje. Mensen die geïnteresseerd zijn in het weekblad Humo, kunnen een prepaid-NFC sticker kopen (near field communication, een sticker met RFID-chip zeg maar) voor 24 euro. Voor die prijs krijgen ze dan 12 in plaats van 10 magazines. De gebruiker moet deze sticker voor een contactloze lezer houden bij de krantenboer, om het magazine te betalen. Lezeressen van Flair die een sticker vragen bij de aankoop van hun favoriete weekblad en zich online registreren, sparen punten en krijgen een cadeautje na 4 aankopen (dus na vier keer de sticker voor een contactloze lezer gehouden te hebben). Ze krijgen ook een sms-update als ze die week de flair nog niet gekocht hebben. Deze sticker, die eigenlijk getrouwheidsinformatie verzameld, kan ook aan de PingPing-acount van de lezer worden gekoppeld, zodat de volledige betaling contactloos en elektronisch verloopt. De test wordt uitgevoerd bij 7 perswinkels in en rond Antwerpen, die voorzien zijn van contactloze lezers. Ongeveer 700 lezers van Flair en Humo zullen deel uitmaken van het project. Met het proefproject wil Sanoma Magazines Belgium een beter inzicht verwerven in het aankoopgedrag van lezers die niet over een abonnement beschikken, en zou er een intensievere lezersloyaliteit worden opgebouwd. De technologie achter de stickers en de betalingsvouchers komt van Touch a Tag (Alcatel-Lucent). PingPing van Belgacom staat in voor de contactloze betalingen, en Proximity BBDO zorgt voor de integratie met het CRM-systeem.NFC is een technologie die al veel gebruikt wordt in landen als Japan en Zuid-Korea. In Europa en de VS staat de technologie op de rand van een doorbraak. Zo zou Apple patentaanvragen hebben gedaan rond de integratie van rfid-chips in zijn mobiele toestellen (mogelijk in de iPhone 5?). Ook Nokia meldde al dat de toestellen die in 2011 op de markt zullen komen, NFC zullen bevatten.