Ondanks betere vooruitzichten op de elektronicamarkt sluit de Amerikaanse chipfabrikant Texas Instruments twee oudere fabrieken.

De productie wordt overgeheveld naar modernere fabrieken, zo liet topman Rich Templeton weten. Een van de getroffen fabrieken ligt in het Japanse Hiji, de andere in het Amerikaanse Houston. In totaal staan ongeveer 1.000 werknemers op straat.

Texas Instruments noteerde nochtans betere cijfers dan verwacgr. In het vierde kwartaal van 2011 zag de firma dan wel de winst en omzet heeft dalen ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Maar de resultaten overtroffen wel de verwachtingen van analisten en de prognoses van het bedrijf zelf.

De omzet ging achteruit naar 3,42 miljard dollar (circa 2,6 miljard euro) van 3,53 miljard dollar in 2010. De winst kwam uit op 298 miljoen dollar (228 miljoen euro), ofwel 25 dollarcent per aandeel. In de laatste maanden van 2010 kon het bedrijf nog een winst van 948 miljoen dollar schrijven.

Texas Instruments had zelf begin december nog laten weten een winst van 21 tot 25 dollarcent per aandeel te verwachten en een omzet van 3,19 tot 3,33 miljard dollar. De vraag naar computerchips heeft zich volgens het bedrijf in de laatste weken van het jaar sneller hersteld dan verwacht.

Bron: Belga

Ondanks betere vooruitzichten op de elektronicamarkt sluit de Amerikaanse chipfabrikant Texas Instruments twee oudere fabrieken. De productie wordt overgeheveld naar modernere fabrieken, zo liet topman Rich Templeton weten. Een van de getroffen fabrieken ligt in het Japanse Hiji, de andere in het Amerikaanse Houston. In totaal staan ongeveer 1.000 werknemers op straat. Texas Instruments noteerde nochtans betere cijfers dan verwacgr. In het vierde kwartaal van 2011 zag de firma dan wel de winst en omzet heeft dalen ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Maar de resultaten overtroffen wel de verwachtingen van analisten en de prognoses van het bedrijf zelf. De omzet ging achteruit naar 3,42 miljard dollar (circa 2,6 miljard euro) van 3,53 miljard dollar in 2010. De winst kwam uit op 298 miljoen dollar (228 miljoen euro), ofwel 25 dollarcent per aandeel. In de laatste maanden van 2010 kon het bedrijf nog een winst van 948 miljoen dollar schrijven. Texas Instruments had zelf begin december nog laten weten een winst van 21 tot 25 dollarcent per aandeel te verwachten en een omzet van 3,19 tot 3,33 miljard dollar. De vraag naar computerchips heeft zich volgens het bedrijf in de laatste weken van het jaar sneller hersteld dan verwacht. Bron: Belga