Aaron Sorkin, Oscar-winnaar voor het scenario van 'The social network' overweegt de film over Steve Jobs te schrijven, aldus E! News.

In een gesprek met shownews-site E! News merkte Aaron Sorkin op dat "Sony me heeft gevraagd de film [over het leven van Jobs] te schrijven, en ik overweeg dat heel ernstig." Momenteel zou hij gewoon het boek van Walter Isaacson over Jobs aan het lezen zijn, en zit een en ander nog in de "'thinking-about-it"-fase.

Over Jobs zegde Sorkin dat hij "een groot ondernemer, een groot artiest, een groot denker." Naar verluidt zou Sorkin de voorkeur wegdragen van Sony, het bedrijf dat vorige maand de filmrechten op het boek van Isaacson verwierf nog voor het werd uitgebracht. Aaron Sorkin won een Oscar voor het 'beste scenario' voor de 'The social network', de film over het ontstaan van Facebook en de rol van Mark Zuckerberg.

Overigens doen ook al een poosje geruchten de ronde over wie de rol van Steve Jobs in die film zou spelen. Zowel George Clooney als Noah Wyle zouden hiervoor in de running zijn. Deze laatste heeft in 1999 al de rol van Steve Jobs gespeeld in de televisiefilm 'Pirates of Silicon Valley', over de tweestrijd tussen Microsoft en Apple in de ontwikkeling van de microcomputer.

Naar verwachting zou het draaien van de film over Steve Jobs al in 2012 kunnen starten.

Aaron Sorkin, Oscar-winnaar voor het scenario van 'The social network' overweegt de film over Steve Jobs te schrijven, aldus E! News. In een gesprek met shownews-site E! News merkte Aaron Sorkin op dat "Sony me heeft gevraagd de film [over het leven van Jobs] te schrijven, en ik overweeg dat heel ernstig." Momenteel zou hij gewoon het boek van Walter Isaacson over Jobs aan het lezen zijn, en zit een en ander nog in de "'thinking-about-it"-fase. Over Jobs zegde Sorkin dat hij "een groot ondernemer, een groot artiest, een groot denker." Naar verluidt zou Sorkin de voorkeur wegdragen van Sony, het bedrijf dat vorige maand de filmrechten op het boek van Isaacson verwierf nog voor het werd uitgebracht. Aaron Sorkin won een Oscar voor het 'beste scenario' voor de 'The social network', de film over het ontstaan van Facebook en de rol van Mark Zuckerberg. Overigens doen ook al een poosje geruchten de ronde over wie de rol van Steve Jobs in die film zou spelen. Zowel George Clooney als Noah Wyle zouden hiervoor in de running zijn. Deze laatste heeft in 1999 al de rol van Steve Jobs gespeeld in de televisiefilm 'Pirates of Silicon Valley', over de tweestrijd tussen Microsoft en Apple in de ontwikkeling van de microcomputer. Naar verwachting zou het draaien van de film over Steve Jobs al in 2012 kunnen starten.