Thomas Cook bespaart fors dankzij outsourcing

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

De reisgroep Thomas Cook bespaart liefst 214 miljoen euro dankzij een grootscheeps outsourcingscontract met Accenture. Het gaat om een contract van 10 jaar. Thomas Cook heeft vandaag in elk land een aparte it-infrastructuur. “Via een doorgedreven centralisatie krijgen we een uniformiteit in alle landen en besparen we fors,” vertelt cio Erik Cuypers. Het gaat om een besparing van 25 tot 30 procent. Het zogenaamde GIST-project (Group Infrastructure Strategy & Transformation) draait om liefst 22.500 Dell-desktops in zes landen, waaronder ook België.

De reisgroep Thomas Cook bespaart liefst 214 miljoen euro dankzij een grootscheeps outsourcingscontract met Accenture. Het gaat om een contract van 10 jaar.

Thomas Cook heeft vandaag in elk land een aparte it-infrastructuur. “Via een doorgedreven centralisatie krijgen we een uniformiteit in alle landen en besparen we fors,” vertelt cio Erik Cuypers. Het gaat om een besparing van 25 tot 30 procent.

Het zogenaamde GIST-project (Group Infrastructure Strategy & Transformation) draait om liefst 22.500 Dell-desktops in zes landen, waaronder ook België. Mainframes, datacenters en de lan- en wan-netwerkinfrastructuur zijn eveneens in het outsourcingscontract vervat. “De transitie is voorzien voor 1 oktober, het begin van het nieuwe fiscaal jaar. Tegen eind dit jaar moet 80 procent van de desktops overgeheveld zijn,” aldus Cuypers. Dat is ook de piekperiode bij de reisgroep.

Accenture, dat voor Thomas Cook reeds diensten aanbiedt in Bangalore (India) haalde het van Fujitsu. Het voordeligere kostenplaatje speelde zeker een rol. In de aanvankelijke shortlist waren ook HP en IBM vervat. Slechts drie Belgische it-werknemers stappen over naar Accenture. De overige medewerkers van de service desk blijven deel uitmaken van de it-afdeling in Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content