Bedrijven die hun personeel af en toe of regelmatig thuis laten werken kunnen hen hier tot 40 euro per maand belastingvrij voor vergoeden.

Het is de eerste keer dat de fiscus voor telewerken dergelijke dingen opzet. Het gaat daarbij deels over het gebruik van een privécomputer evenals het gebruik van een privé internetverbinding. Dat staat te lezen in een rondzendbrief van de fiscus die De Tijd kon inkijken.

Voor het gebruik van de internetverbinding thuis kan je als werkgever tot twintig euro belastingvrij aan je werknemer betalen. Volgens De Tijd kan dat bedrag wel stijgen, maar dan betaal je er belastingen op tenzij je de meerkost kan bewijzen. Ook voor een thuiscomputer gaat het om twintig euro per maad.

De maatregel slaat op iedereen die binnen zijn normale werkdagen en uren van thuis uit werkt en dit zowel in de privésector als de openbare. Ook wanneer het telewerken slechts af en toe gebeurt. Wel bekijkt de fiscus het maand per maand. Wie in januari elke week een dag thuiswerkt en de rest van het jaar op kantoor doorbrengt kan voor die overige maanden dus geen belastingvrije som krijgen.

De redenering achter de maatregel is dat de werkgever op deze manier onkosten van de werknemer kan vergoeden. Wel waarschuwt De Tijd dat er ook een keerzijde is: Wie gebruik maakt van deze maatregel kan dezelfde kosten niet meer inbrengen als werkelijke beroepskosten.

Bedrijven die hun personeel af en toe of regelmatig thuis laten werken kunnen hen hier tot 40 euro per maand belastingvrij voor vergoeden. Het is de eerste keer dat de fiscus voor telewerken dergelijke dingen opzet. Het gaat daarbij deels over het gebruik van een privécomputer evenals het gebruik van een privé internetverbinding. Dat staat te lezen in een rondzendbrief van de fiscus die De Tijd kon inkijken. Voor het gebruik van de internetverbinding thuis kan je als werkgever tot twintig euro belastingvrij aan je werknemer betalen. Volgens De Tijd kan dat bedrag wel stijgen, maar dan betaal je er belastingen op tenzij je de meerkost kan bewijzen. Ook voor een thuiscomputer gaat het om twintig euro per maad. De maatregel slaat op iedereen die binnen zijn normale werkdagen en uren van thuis uit werkt en dit zowel in de privésector als de openbare. Ook wanneer het telewerken slechts af en toe gebeurt. Wel bekijkt de fiscus het maand per maand. Wie in januari elke week een dag thuiswerkt en de rest van het jaar op kantoor doorbrengt kan voor die overige maanden dus geen belastingvrije som krijgen. De redenering achter de maatregel is dat de werkgever op deze manier onkosten van de werknemer kan vergoeden. Wel waarschuwt De Tijd dat er ook een keerzijde is: Wie gebruik maakt van deze maatregel kan dezelfde kosten niet meer inbrengen als werkelijke beroepskosten.