Ooit werden de hoge gasten aangereden in een limo, toen nog in het grint van de Cinquantenaire, sinds enkele jaren parkeren ze langs de Brusselse kaaien bij Tour & Taxis. De museumsite was te klein geworden.

De Data News Awards zijn inmiddels uitgegroeid tot de 'Oscars', de 'Palmes d'Or' van de Belgische it-biotoop. Voor de tiende keer, een feest. Ook al omdat Data News, het enige Belgische it-weekblad, 30 jaar bestaat. 1979 was het jaar van de gebakkelei in Voeren, de Britse iron lady Margaret Thatcher en de lancering van de film 'Apocalypse Now'. Niet meteen een bemoedigend jaar om te starten, maar wel in het zog van de oprichting van Microsoft & Apple, twee ondernemingen die nog steeds hoge toppen scheren.

In die 30 jaar hebben wij en de hele it-sector meerdere crisismomenten doorgemaakt en telkens zijn we er versterkt uitgekomen. Ik ben ervan overtuigd dat ook deze crisis kansen biedt. 'Optimism is a moral duty', zo laat ict-minister Vincent van Quickenborne zich regelmatig ontvallen. Meer nog 'Optimism is a way of life'. Dat beklemtoont ook Barack Obama. En terecht.

Data News is meer dan ooit op het terrein aanwezig met dagelijks meer dan 60.000 nieuwsbrieven, ruim 100.000 unieke bezoekers en meer dan een half miljoen pageviews per maand op datanews.be. Dat aantal nam ook vorige maand nog met bijna 10 procent toe.

Op vrijdag vallen er 21.000 exemplaren van Data News in de brievenbussen van onze lezers. Die geven het tijdschrijft op hun beurt door, waardoor we meer dan 50.000 it'ers bereiken. Op een Belgische it-populatie van ruim 100.000 medewerkers dekt Data News de it-biotoop mooit af. De redactie dankt haar lezers voor het vertrouwen, de tips, de aandacht en de samenwerking. En we kijken nu al uit naar de Data News Awards 2010, het eerste post-crisis gala en de aanzet tot een nieuw decennium. We zijn benieuwd.

Ooit werden de hoge gasten aangereden in een limo, toen nog in het grint van de Cinquantenaire, sinds enkele jaren parkeren ze langs de Brusselse kaaien bij Tour & Taxis. De museumsite was te klein geworden. De Data News Awards zijn inmiddels uitgegroeid tot de 'Oscars', de 'Palmes d'Or' van de Belgische it-biotoop. Voor de tiende keer, een feest. Ook al omdat Data News, het enige Belgische it-weekblad, 30 jaar bestaat. 1979 was het jaar van de gebakkelei in Voeren, de Britse iron lady Margaret Thatcher en de lancering van de film 'Apocalypse Now'. Niet meteen een bemoedigend jaar om te starten, maar wel in het zog van de oprichting van Microsoft & Apple, twee ondernemingen die nog steeds hoge toppen scheren. In die 30 jaar hebben wij en de hele it-sector meerdere crisismomenten doorgemaakt en telkens zijn we er versterkt uitgekomen. Ik ben ervan overtuigd dat ook deze crisis kansen biedt. 'Optimism is a moral duty', zo laat ict-minister Vincent van Quickenborne zich regelmatig ontvallen. Meer nog 'Optimism is a way of life'. Dat beklemtoont ook Barack Obama. En terecht. Data News is meer dan ooit op het terrein aanwezig met dagelijks meer dan 60.000 nieuwsbrieven, ruim 100.000 unieke bezoekers en meer dan een half miljoen pageviews per maand op datanews.be. Dat aantal nam ook vorige maand nog met bijna 10 procent toe. Op vrijdag vallen er 21.000 exemplaren van Data News in de brievenbussen van onze lezers. Die geven het tijdschrijft op hun beurt door, waardoor we meer dan 50.000 it'ers bereiken. Op een Belgische it-populatie van ruim 100.000 medewerkers dekt Data News de it-biotoop mooit af. De redactie dankt haar lezers voor het vertrouwen, de tips, de aandacht en de samenwerking. En we kijken nu al uit naar de Data News Awards 2010, het eerste post-crisis gala en de aanzet tot een nieuw decennium. We zijn benieuwd.