Het Finse it-dienstenbedrijf Tieto, het vroeger TietoEnator, heeft laten weten 620 banen te schrappen, en dat voornamelijk in Europa en de thuismarkten Finland en Zweden.

Eind maart kondigde het bedrijf maatregelen aan bij de voorstelling van de jaarresultaten. In Finland moeten ongeveer 300 banen sneuvelen. In Zweden zijn er dat 150 en elders 170, luidt het in een communiqué. In België telt Tieto vijf werknemers in Brussel. Zij leveren software aan de financiële sector en de papierindustrie. "We zijn nog niet geïnformeerd over banenverlies, maar we verwachten geen wijzigingen op korte termijn", luidt het bij de afdeling. Tot 2007 werkte er "veel meer" volk voor het bedrijf in België toen er nog een vestiging in Zaventem was.

Tieto ontstond uit de fusie van het Finse Tieto en het Zweedse Enator. Tot eind maart heette het bedrijf nog TietoEnator. Eind februari werd al een banenverlies van 350 mensen aangekondigd. Wereldwijd telt het bedrijf 16.700 personeelsleden.

Bron: Belga

Het Finse it-dienstenbedrijf Tieto, het vroeger TietoEnator, heeft laten weten 620 banen te schrappen, en dat voornamelijk in Europa en de thuismarkten Finland en Zweden. Eind maart kondigde het bedrijf maatregelen aan bij de voorstelling van de jaarresultaten. In Finland moeten ongeveer 300 banen sneuvelen. In Zweden zijn er dat 150 en elders 170, luidt het in een communiqué. In België telt Tieto vijf werknemers in Brussel. Zij leveren software aan de financiële sector en de papierindustrie. "We zijn nog niet geïnformeerd over banenverlies, maar we verwachten geen wijzigingen op korte termijn", luidt het bij de afdeling. Tot 2007 werkte er "veel meer" volk voor het bedrijf in België toen er nog een vestiging in Zaventem was. Tieto ontstond uit de fusie van het Finse Tieto en het Zweedse Enator. Tot eind maart heette het bedrijf nog TietoEnator. Eind februari werd al een banenverlies van 350 mensen aangekondigd. Wereldwijd telt het bedrijf 16.700 personeelsleden. Bron: Belga