Door een klein tikfoutje in een javascript bij een onderhoud van het .se top level domein, waren bijna 1 miljoen Zweedse websites meer dan een uur onbereikbaar. Ook het e-mailverkeer werd grondig verstoord.

De fout had tot gevolg dat alle DNS-verzoeken voor .se-domeinen niet meer konden worden afgehandeld, waardoor het onmogelijk was om Zweedse websites te bereiken.

De Zweedse Internet Infrastructure Foundation, die verantwoordelijk is voor het .se top level domein, had tijdens een routineonderhoud een puntje vergeten toe te voegen aan de DNS-records. Zonder dat puntje wordt het .se achtervoegsel niet als topdomein erkend, waardoor alle .se websites en mailadressen onbereikbaar worden.

Het probleem ontstond maandagavond om kwart voor tien, en was pas een uur later min of meer verholpen. Toch bleven heel wat ISP's ook later nog problemen ondervinden, en wel omdat DNS-verzoeken extern worden gecached door providers en webhosters. En die caches worden normaliter slechts een keer per dag ververst.

De belangrijkste Zweedse ISP's hebben hun DNS-cashes handmatig 'geflushed' zodra ze op de hoogte waren van het probleem. Bij de kleinere spelers was dat niet het geval, waardoor er bij hen nog tot vandaag problemen zouden kunnen opduiken.

Door een klein tikfoutje in een javascript bij een onderhoud van het .se top level domein, waren bijna 1 miljoen Zweedse websites meer dan een uur onbereikbaar. Ook het e-mailverkeer werd grondig verstoord. De fout had tot gevolg dat alle DNS-verzoeken voor .se-domeinen niet meer konden worden afgehandeld, waardoor het onmogelijk was om Zweedse websites te bereiken. De Zweedse Internet Infrastructure Foundation, die verantwoordelijk is voor het .se top level domein, had tijdens een routineonderhoud een puntje vergeten toe te voegen aan de DNS-records. Zonder dat puntje wordt het .se achtervoegsel niet als topdomein erkend, waardoor alle .se websites en mailadressen onbereikbaar worden. Het probleem ontstond maandagavond om kwart voor tien, en was pas een uur later min of meer verholpen. Toch bleven heel wat ISP's ook later nog problemen ondervinden, en wel omdat DNS-verzoeken extern worden gecached door providers en webhosters. En die caches worden normaliter slechts een keer per dag ververst. De belangrijkste Zweedse ISP's hebben hun DNS-cashes handmatig 'geflushed' zodra ze op de hoogte waren van het probleem. Bij de kleinere spelers was dat niet het geval, waardoor er bij hen nog tot vandaag problemen zouden kunnen opduiken.