Volgens TikTok hadden de meeste verwijderde video's nog amper views. Er werden ook zo'n 6,1 miljoen accounts verwijderd, omdat de bewuste gebruikers zich niet aan de regels hielden. Ook werden bijna 10 miljoen botaccounts gedeactiveerd. Die accounts plaatsten meestal spam.

Reputatie opvijzelen

Het socialemedium probeert ondertussen zijn reputatie wat op te vijzelen, bijvoorbeeld door ook te informeren over belangrijke ontwikkelingen. Zo is er een coronapagina met allerlei info van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en was er een pagina over de Amerikaanse verkiezingen. De coronapagina is tussen juni en december 2020 zeker 2,6 miljard keer bezocht. De verkiezingspagina had 17,9 miljoen bezoekers.

Bij video's over het coronavirus plaatst TikTok een linkje naar de informatiepagina, net als veel andere socialemedia. TikTok voegde die banner aan ruim drie miljoen video's toe. Circa 51.500 uploads werden verwijderd vanwege het verspreiden van misinformatie over het virus. De meeste filmpjes waren nog amper bekeken.

TikTok verwijderde verder 347.225 video's met nepnieuws over de Amerikaanse verkiezingen. Van 441.028 filmpjes werd de zichtbaarheid beperkt, zodat de beelden niet in de feed van gebruikers verschenen.

Volgens TikTok hadden de meeste verwijderde video's nog amper views. Er werden ook zo'n 6,1 miljoen accounts verwijderd, omdat de bewuste gebruikers zich niet aan de regels hielden. Ook werden bijna 10 miljoen botaccounts gedeactiveerd. Die accounts plaatsten meestal spam.Het socialemedium probeert ondertussen zijn reputatie wat op te vijzelen, bijvoorbeeld door ook te informeren over belangrijke ontwikkelingen. Zo is er een coronapagina met allerlei info van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en was er een pagina over de Amerikaanse verkiezingen. De coronapagina is tussen juni en december 2020 zeker 2,6 miljard keer bezocht. De verkiezingspagina had 17,9 miljoen bezoekers.Bij video's over het coronavirus plaatst TikTok een linkje naar de informatiepagina, net als veel andere socialemedia. TikTok voegde die banner aan ruim drie miljoen video's toe. Circa 51.500 uploads werden verwijderd vanwege het verspreiden van misinformatie over het virus. De meeste filmpjes waren nog amper bekeken.TikTok verwijderde verder 347.225 video's met nepnieuws over de Amerikaanse verkiezingen. Van 441.028 filmpjes werd de zichtbaarheid beperkt, zodat de beelden niet in de feed van gebruikers verschenen.