De Apple-topman sprak zich uit in een interview met radiozender NPR.

In het interview ging het voor een groot deel over privacy, een van de waarden waar Apple de jongste jaren op hamert. Het bedrijf weigert de Amerikaanse overheid zomaar informatie van gebruikers te geven. Interviewer Robert Siegel vroeg Cook of er uitzonderlijke situaties zijn waarin Apple wel informatie vrijgeeft. "Als ze het op een correcte manier vragen, wanneer ze langs de rechtbank gegaan zijn zoals nodig is - waar dan uit blijkt dat wij informatie vrij moeten geven - dan geven wij die informatie", zei de topman.

Hij gaf wel te kennen dat Apple zoveel mogelijk bij de gebruiker zelf houdt, op zijn of haar eigen telefoon. Zo kan de gebruiker er zelf voor kiezen hoe de data beveiligd wordt. Privacy is "een fundamenteel mensenrecht" volgens Cook. Apple is tegen het gebruik van achterdeurtjes. "Als je een open deur hebt in je software, dan kunnen de slechteriken die ook gebruiken."

Volgens Cook zijn dit de waarden van het bedrijf, (de inbreuk op) privacy heeft volgens hem niet te maken met een verdienmodel, waarna hij van leer trok tegen Google. Apple ziet zijn gebruikers niet als producten, en verzamelt niet een hoop data "om elk detail van je leven te begrijpen", klonk het. "Dat is niet de business waar wij in zitten."

Vragen over een mogelijke auto van Apple ontweek Cook. Hij volgt de ontwikkelingen rondom zelfrijdende auto's en elektrische auto's, maar meer wil hij er niet over kwijt. Na aandringen ook niet. "Heeft u een andere vraag?"

De Apple-topman sprak zich uit in een interview met radiozender NPR. In het interview ging het voor een groot deel over privacy, een van de waarden waar Apple de jongste jaren op hamert. Het bedrijf weigert de Amerikaanse overheid zomaar informatie van gebruikers te geven. Interviewer Robert Siegel vroeg Cook of er uitzonderlijke situaties zijn waarin Apple wel informatie vrijgeeft. "Als ze het op een correcte manier vragen, wanneer ze langs de rechtbank gegaan zijn zoals nodig is - waar dan uit blijkt dat wij informatie vrij moeten geven - dan geven wij die informatie", zei de topman.Hij gaf wel te kennen dat Apple zoveel mogelijk bij de gebruiker zelf houdt, op zijn of haar eigen telefoon. Zo kan de gebruiker er zelf voor kiezen hoe de data beveiligd wordt. Privacy is "een fundamenteel mensenrecht" volgens Cook. Apple is tegen het gebruik van achterdeurtjes. "Als je een open deur hebt in je software, dan kunnen de slechteriken die ook gebruiken."Volgens Cook zijn dit de waarden van het bedrijf, (de inbreuk op) privacy heeft volgens hem niet te maken met een verdienmodel, waarna hij van leer trok tegen Google. Apple ziet zijn gebruikers niet als producten, en verzamelt niet een hoop data "om elk detail van je leven te begrijpen", klonk het. "Dat is niet de business waar wij in zitten."Vragen over een mogelijke auto van Apple ontweek Cook. Hij volgt de ontwikkelingen rondom zelfrijdende auto's en elektrische auto's, maar meer wil hij er niet over kwijt. Na aandringen ook niet. "Heeft u een andere vraag?"