Het Amerikaanse mediabedrijf Time Warner heeft zijn belang van 5 procent in internetdochter AOL teruggekocht van Google voor 283 miljoen dollar. Internetgigant Google betaalde in 2005 1 miljard dollar en verliest dus door de verkoop ruim 727 miljoen dollar.

In 2008 schreef Google nog 726 miljoen dollar af op het belang in AOL. Ten tijde van de verkoop in 2005 was AOL, toen een divisie van Time Warner, 20 miljard dollar waard. Door de verkoop, die al dateert van 8 juli, wordt de waarde van internetdochter AOL nu geschat op 5,66 miljard dollar.

Time Warner kondigde eind mei aan dat het bedrijf voor het einde van het jaar AOL naar de beurs brengt. De aandelen van AOL worden verdeeld onder de aandeelhouders van Time Warner. Het mediabedrijf zal dus niets overhouden van de operatie. Een scheiding "is de beste oplossing" voor beide bedrijven, zei topman Jeff Bewkes.

Time Warner kocht het vroegere America Online in 2000 op het hoogtepunt van de internetzeepbel voor 165 miljard dollar. In ruil kregen de aandeelhouders van AOL met 55 procent van de aandelen bovendien een meerderheid in het nieuwe fusiebedrijf.

Maar de overname draaide uit op een ramp nadat de zeepbel uiteenspatte. Sinds 2002 moest het fusiebedrijf massale afwaarderingen op AOL boeken. Over 2002 slikte het bedrijf een verlies van 99 miljard dollar. In 2003 werd de naamsverandering in AOL Time Warner dan ook tenietgedaan. Tot op heden blijven de internetactiviteiten verlieslatend.

Bron: Belga

Het Amerikaanse mediabedrijf Time Warner heeft zijn belang van 5 procent in internetdochter AOL teruggekocht van Google voor 283 miljoen dollar. Internetgigant Google betaalde in 2005 1 miljard dollar en verliest dus door de verkoop ruim 727 miljoen dollar. In 2008 schreef Google nog 726 miljoen dollar af op het belang in AOL. Ten tijde van de verkoop in 2005 was AOL, toen een divisie van Time Warner, 20 miljard dollar waard. Door de verkoop, die al dateert van 8 juli, wordt de waarde van internetdochter AOL nu geschat op 5,66 miljard dollar. Time Warner kondigde eind mei aan dat het bedrijf voor het einde van het jaar AOL naar de beurs brengt. De aandelen van AOL worden verdeeld onder de aandeelhouders van Time Warner. Het mediabedrijf zal dus niets overhouden van de operatie. Een scheiding "is de beste oplossing" voor beide bedrijven, zei topman Jeff Bewkes. Time Warner kocht het vroegere America Online in 2000 op het hoogtepunt van de internetzeepbel voor 165 miljard dollar. In ruil kregen de aandeelhouders van AOL met 55 procent van de aandelen bovendien een meerderheid in het nieuwe fusiebedrijf. Maar de overname draaide uit op een ramp nadat de zeepbel uiteenspatte. Sinds 2002 moest het fusiebedrijf massale afwaarderingen op AOL boeken. Over 2002 slikte het bedrijf een verlies van 99 miljard dollar. In 2003 werd de naamsverandering in AOL Time Warner dan ook tenietgedaan. Tot op heden blijven de internetactiviteiten verlieslatend. Bron: Belga