Time Warner zal voor het einde van het jaar internetdochter AOL naar de beurs brengen. Dat heeft de Amerikaanse mediagroep bekendgemaakt. Zo komt er einde aan de desastreuze overname van AOL in 2000 die massale verliezen met zich bracht.

De aandelen van AOL zullen verdeeld worden onder de aandeelhouders van Time Warner. Het mediabedrijf zal dus niets overhouden van de operatie. Een scheiding "is de beste oplossing" voor beide bedrijven, aldus topman Jeff Bewkes.

Time Warner kocht het vroegere America Online in 2000 op het hoogtepunt van de internetzeepbel voor 165 miljard dollar. In ruil kregen de aandeelhouders van AOL met 55 procent van de aandelen bovendien een meerderheid in het nieuwe fusiebedrijf.

Maar de overname draaide uit op een catastrofe nadat de zeepbel uiteenspatte. sinds 2002 moest het fusiebedrijf massale afwaarderingen op AOL boeken. Over 2002 slikte het bedrijf een verlies van 99 miljard dollar.

In 2003 werd de naamsverandering in AOL Time Warner dan ook tenietgedaan. Tot op heden blijven de internetactiviteiten verlieslatend: Time Warner wou zich al langer ontdoen van AOL.

Voor de beursgang van AOL zal Time Warner de participatie van 5 procent van internetbedrijf Google AOL terugkopen en zo het belang tot 100 procent brengen.

Bron: Belga

Time Warner zal voor het einde van het jaar internetdochter AOL naar de beurs brengen. Dat heeft de Amerikaanse mediagroep bekendgemaakt. Zo komt er einde aan de desastreuze overname van AOL in 2000 die massale verliezen met zich bracht. De aandelen van AOL zullen verdeeld worden onder de aandeelhouders van Time Warner. Het mediabedrijf zal dus niets overhouden van de operatie. Een scheiding "is de beste oplossing" voor beide bedrijven, aldus topman Jeff Bewkes. Time Warner kocht het vroegere America Online in 2000 op het hoogtepunt van de internetzeepbel voor 165 miljard dollar. In ruil kregen de aandeelhouders van AOL met 55 procent van de aandelen bovendien een meerderheid in het nieuwe fusiebedrijf. Maar de overname draaide uit op een catastrofe nadat de zeepbel uiteenspatte. sinds 2002 moest het fusiebedrijf massale afwaarderingen op AOL boeken. Over 2002 slikte het bedrijf een verlies van 99 miljard dollar. In 2003 werd de naamsverandering in AOL Time Warner dan ook tenietgedaan. Tot op heden blijven de internetactiviteiten verlieslatend: Time Warner wou zich al langer ontdoen van AOL. Voor de beursgang van AOL zal Time Warner de participatie van 5 procent van internetbedrijf Google AOL terugkopen en zo het belang tot 100 procent brengen. Bron: Belga