Om de natuurlijke beweging van aarde, sterren, wolken, zon en maan vast te leggen gebruikte fotograaf Daniel López een jaar lang timelapse-techniek op Tenerife, het grootste en meest populaire van de zeven Canarische eilanden.

Voor de video El cielo de Canarias gebruikte López timelapses - de fotograaf noemt ze "astrotimelapses" - die hij maakte met digitale camera's en lenzen die veel licht doorlaten bij maximum diafragmaopening. De camera's staan op een tripod, maar soms ook op zelf ontworpen dolly's voor verticale en horizontale beweging zoals bij het draaien van een film. De camera's gebruiken een programma dat hen toelaat gedurende de ganse nacht foto's te maken.

Om te zorgen dat de sterren punten blijven is het van belang de juiste openingstijden te gebruiken. López geeft het voorbeeld van een Canon 5D met een half visoogobjectief van 15 mm en een diafragma van f2.8 die 33 seconden open blijft, dan 1 tot 4 seconden pauzeert, dan weer 33 seconden open blijft en zo de ganse nacht door. Dat levert bijvoorbeeld na acht uur een video op van slechts 34 seconden. Om een video van tien minuten te maken zijn er dus vele nachten nodig.

López neemt vaak drie of vier foto's op hetzelfde moment om een foto met hogere contrast- en kleurwaarden en minder ruis te verkrijgen. Die HDR (High Dynamic Range)-foto stelt hij samen op een computer. Daar komt geen bewerking of trucage bij kijken.

El Cielo de Canarias / Canary sky - Tenerife from Daniel López on Vimeo.

Om de natuurlijke beweging van aarde, sterren, wolken, zon en maan vast te leggen gebruikte fotograaf Daniel López een jaar lang timelapse-techniek op Tenerife, het grootste en meest populaire van de zeven Canarische eilanden. Voor de video El cielo de Canarias gebruikte López timelapses - de fotograaf noemt ze "astrotimelapses" - die hij maakte met digitale camera's en lenzen die veel licht doorlaten bij maximum diafragmaopening. De camera's staan op een tripod, maar soms ook op zelf ontworpen dolly's voor verticale en horizontale beweging zoals bij het draaien van een film. De camera's gebruiken een programma dat hen toelaat gedurende de ganse nacht foto's te maken. Om te zorgen dat de sterren punten blijven is het van belang de juiste openingstijden te gebruiken. López geeft het voorbeeld van een Canon 5D met een half visoogobjectief van 15 mm en een diafragma van f2.8 die 33 seconden open blijft, dan 1 tot 4 seconden pauzeert, dan weer 33 seconden open blijft en zo de ganse nacht door. Dat levert bijvoorbeeld na acht uur een video op van slechts 34 seconden. Om een video van tien minuten te maken zijn er dus vele nachten nodig. López neemt vaak drie of vier foto's op hetzelfde moment om een foto met hogere contrast- en kleurwaarden en minder ruis te verkrijgen. Die HDR (High Dynamic Range)-foto stelt hij samen op een computer. Daar komt geen bewerking of trucage bij kijken. El Cielo de Canarias / Canary sky - Tenerife from Daniel López on Vimeo.