Verschillende gebruikers van de populaire dating-app Tinder melden dat ze gespamd worden door valse profielen die hen vragen om een videogame te downloaden. De profielen worden gestuurd door geautomatiseerde software (bots).

De bots starten een korte conversatie - 'hey' gevolgd door 'how are you' - waarna ze de echte gebruiker aansporen om het videospel Castle Cash te spelen, ongeacht hoe die gereageerd heeft. Ze gebruiken daarvoor de link tinderverified.com, zodat het lijkt alsof Tinder de eigenaar van de URL of alleszins aan de actie meewerkt.

Aan de technologiewebsite Techcrunch zegt Twitter dat het zich bewust is van het probleem en dat het bedrijf de nodige stappen onderneemt om de valse profielen zo snel mogelijk te verwijderen, al is dat mogelijk gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Tinder is een gratis app voor smartphones die circa anderhalf jaar geleden werd gelanceerd en sindsdien snel aan populariteit wint. (KVDA)

Verschillende gebruikers van de populaire dating-app Tinder melden dat ze gespamd worden door valse profielen die hen vragen om een videogame te downloaden. De profielen worden gestuurd door geautomatiseerde software (bots). De bots starten een korte conversatie - 'hey' gevolgd door 'how are you' - waarna ze de echte gebruiker aansporen om het videospel Castle Cash te spelen, ongeacht hoe die gereageerd heeft. Ze gebruiken daarvoor de link tinderverified.com, zodat het lijkt alsof Tinder de eigenaar van de URL of alleszins aan de actie meewerkt.Aan de technologiewebsite Techcrunch zegt Twitter dat het zich bewust is van het probleem en dat het bedrijf de nodige stappen onderneemt om de valse profielen zo snel mogelijk te verwijderen, al is dat mogelijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Tinder is een gratis app voor smartphones die circa anderhalf jaar geleden werd gelanceerd en sindsdien snel aan populariteit wint. (KVDA)