Burgemeester Louis Tobback van Leuven geeft zijn verzet tegen de computer op. 's Lands meest notoire digibeet kreeg een nieuwe laptop toegewezen, en leerde zowaar chatten via het internet.

Tobback is een mooi voorbeeld van iemand die zijn digitale kloof gemakkelijk kan dichten, maar die dat al jaren bewust niet wil doen. Toch beseft de bijna 71-jarige burgemeester dat zijn verzet tegen de digitale samenleving zinloos is.

"Als ik geen medewerkers had die me alle teksten en e-mails afprinten, zou ik niet kunnen functioneren", vertelt hij aan De Standaard. "Vroeg of laat zal ik met mijn nieuwe laptop moeten leren werken, maar ik blijf er bij dat het een onbetrouwbaar ding is. Er zijn de spam en de problemen met de privacy, en als een auto de helft van de problemen had van een pc, denk ik dat de garagisten om de haverklap een proces aan hun been hadden."

Als gebaar van goede wil liet Tobback zich naar aanleiding van de opening van een nieuw computerlokaal van Vormingplus Oost Brabant zelfs verleiden tot een chatssessie. Al was het eigenlijk de bedoeling dat hij leerde bellen via Skype, "maar ik ben perfect tevreden over mijn draagbare telefoon."

Burgemeester Louis Tobback van Leuven geeft zijn verzet tegen de computer op. 's Lands meest notoire digibeet kreeg een nieuwe laptop toegewezen, en leerde zowaar chatten via het internet. Tobback is een mooi voorbeeld van iemand die zijn digitale kloof gemakkelijk kan dichten, maar die dat al jaren bewust niet wil doen. Toch beseft de bijna 71-jarige burgemeester dat zijn verzet tegen de digitale samenleving zinloos is. "Als ik geen medewerkers had die me alle teksten en e-mails afprinten, zou ik niet kunnen functioneren", vertelt hij aan De Standaard. "Vroeg of laat zal ik met mijn nieuwe laptop moeten leren werken, maar ik blijf er bij dat het een onbetrouwbaar ding is. Er zijn de spam en de problemen met de privacy, en als een auto de helft van de problemen had van een pc, denk ik dat de garagisten om de haverklap een proces aan hun been hadden." Als gebaar van goede wil liet Tobback zich naar aanleiding van de opening van een nieuw computerlokaal van Vormingplus Oost Brabant zelfs verleiden tot een chatssessie. Al was het eigenlijk de bedoeling dat hij leerde bellen via Skype, "maar ik ben perfect tevreden over mijn draagbare telefoon."