De toekomstige Vlaamse ict-dienstverlener is bekend... maar nog niet voor de buitenwereld. "Ons werk is klaar", bevestigt contractbeheerder Benny Vanspringel. "Nu is het wachten op de definitieve goedkeuring door de Vlaamse regering."

In afwachting van de goedkeuring door verscheidene instanties en het uiteindelijke ja-woord van de Vlaamse regering - "waarschijnlijk ergens in januari" - mag nog niet gecommuniceerd worden over wie het nieuwe outsourcingscontract van de Vlaamse overheid in de wacht heeft gesleept. Het huidige contract loopt midden maart 2008 af.

Ter opfrissing: twee consortia van ict-bedrijven strijden om het contract ter waarde van zo'n 630 miljoen euro over 7 jaar. De huidige leverancier EDS/Telindus staat tegenover uitdager Accenture/Dimension Data.

De omvang van het contract zal waarschijnlijk nog hoger zijn, zo [meldden we eerder], als ook de it-besognes van 'agentschappen' zoals De Lijn, VDAB en Kind & Gezin erbij betrokken worden. Het is veruit het grootste uitbestedingscontract in de Belgische ict-sector, en één van de grotere in Europa. De deal behelst het beheer van de servers, de mainframes en de pc's, het netwerk en de applicaties.

De toekomstige Vlaamse ict-dienstverlener is bekend... maar nog niet voor de buitenwereld. "Ons werk is klaar", bevestigt contractbeheerder Benny Vanspringel. "Nu is het wachten op de definitieve goedkeuring door de Vlaamse regering." In afwachting van de goedkeuring door verscheidene instanties en het uiteindelijke ja-woord van de Vlaamse regering - "waarschijnlijk ergens in januari" - mag nog niet gecommuniceerd worden over wie het nieuwe outsourcingscontract van de Vlaamse overheid in de wacht heeft gesleept. Het huidige contract loopt midden maart 2008 af. Ter opfrissing: twee consortia van ict-bedrijven strijden om het contract ter waarde van zo'n 630 miljoen euro over 7 jaar. De huidige leverancier EDS/Telindus staat tegenover uitdager Accenture/Dimension Data. De omvang van het contract zal waarschijnlijk nog hoger zijn, zo [meldden we eerder], als ook de it-besognes van 'agentschappen' zoals De Lijn, VDAB en Kind & Gezin erbij betrokken worden. Het is veruit het grootste uitbestedingscontract in de Belgische ict-sector, en één van de grotere in Europa. De deal behelst het beheer van de servers, de mainframes en de pc's, het netwerk en de applicaties.