De technologie staat nog niet helemaal op punt, maar mogelijk kunnen we onze mp3'tjes straks eigenhandig op vinyl persen met een 3D-printer.

Amanda Ghassaei van Instructables, een website voor DIY-projecten, printte enkele songs van Nirvana, Daft Punk, Pixies, Radiohead en New Order op lp's, die af te spelen zijn op een gewone platenspeler. Ze maakte daarbij gebruik van een Objet Connex500 3D-printer, die het mogelijk maakt om audiogroeven op vinyl af te drukken.

De kwaliteit van de liedjes laat nog te wensen over, maar ze zijn wél herkenbaar - beluister het resultaat hieronder.

Mogelijk hoeven we binnen enkele jaren, als de technologie achter 3D-printing helemaal ontwikkeld is, dus geen cd's meer te branden, maar kunnen we onze digitale muziekcollectie zelf op vinyl persen met behulp van een 3D-printer.

De technologie staat nog niet helemaal op punt, maar mogelijk kunnen we onze mp3'tjes straks eigenhandig op vinyl persen met een 3D-printer. Amanda Ghassaei van Instructables, een website voor DIY-projecten, printte enkele songs van Nirvana, Daft Punk, Pixies, Radiohead en New Order op lp's, die af te spelen zijn op een gewone platenspeler. Ze maakte daarbij gebruik van een Objet Connex500 3D-printer, die het mogelijk maakt om audiogroeven op vinyl af te drukken. De kwaliteit van de liedjes laat nog te wensen over, maar ze zijn wél herkenbaar - beluister het resultaat hieronder. Mogelijk hoeven we binnen enkele jaren, als de technologie achter 3D-printing helemaal ontwikkeld is, dus geen cd's meer te branden, maar kunnen we onze digitale muziekcollectie zelf op vinyl persen met behulp van een 3D-printer.