De zogenoemde Axiom Space Mission 1 met de Dragon Endeavor begon met de lancering vanaf de Amerikaanse ruimtebasis in Cape Canaveral. De capsule dokte aan met een kleine vertraging die te maken had met een videoprobleem.

'Tientallen miljoenen euro's'

Aan boord zijn beroepsastronaut Mike Lopez-Alegria en drie passagiers. Een van hen is de Nederlands-Israëlische zakenman Eytan Stibbe (64). Hij betaalde ruimtevaartbedrijf Axiom Space naar verluidt enkele tientallen miljoenen euro's voor de reis. Over ruim een week keert de bemanning terug op aarde.

De zogenoemde Axiom Space Mission 1 met de Dragon Endeavor begon met de lancering vanaf de Amerikaanse ruimtebasis in Cape Canaveral. De capsule dokte aan met een kleine vertraging die te maken had met een videoprobleem.Aan boord zijn beroepsastronaut Mike Lopez-Alegria en drie passagiers. Een van hen is de Nederlands-Israëlische zakenman Eytan Stibbe (64). Hij betaalde ruimtevaartbedrijf Axiom Space naar verluidt enkele tientallen miljoenen euro's voor de reis. Over ruim een week keert de bemanning terug op aarde.