Met de overname van Sun Telecom door sectorgenoot Toledo neemt ook in de sector van de telecomdoorverkopers de consolidatie toe. Toledo telt nu zo'n 37.000 klanten.

Het komt niet echt als een verrassing dat ceo Marc Toledo het Mechelse bedrijfje Sun Telecom van Geert De Westelinck overneemt. Een jaar geleden doken er al geruchten op in de sector. Beiden kennen elkaar trouwens al ruim tien jaar.

Toledo, dat groeide via overnames van onder andere PhonePlus en Tele-West, wordt met zo'n 37.000 klanten, waarvan 11.000 in de zakelijke markt, stilaan wel een belangrijke speler. Het gaat nu voor een omzet van zo'n 20 miljoen euro en heeft referenties zoals D'Ieteren, Avis, Nespresso, Toyota, Keyware en Syper. Zo'n 300 notariskantoren maken eveneens gebruik van de telefoondiensten.

Toledo kan dank zij Sun Telecom nu SDSL-diensten aanbieden. "We hebben ook een licentie als vaste operator en zullen straks ook als internetdienstenleverancier van start gaan," aldus Marc Toledo die wil proberen diensten aan te bieden op basis van de ontbundeling van de Belgacom-aansluitpunten. Sun was bovendien ook een doorverkoper van Base gsm-diensten. "Daarmee hebben we zowel telefonie, gsm als breedband in ons portfolio en worden we een 'one stop shopping' loket. Bovendien zijn we partners van Avaya en Siemens. Dat wij dit allemaal met in totaal 44 medewerkers kunnen aanbieden, inclusief supportdiensten, is voor veel klanten een verrassing."

Hoeveel Toledo betaald heeft voor Sun Telecom, wordt niet vrijgegeven. Een groot deel van de Sun medewerkers verhuist naar de Tele-West vestiging in Zaventem. Geert De Westelinck zelf wordt business development officer. Dank zij de consolidatie kan Toledo steviger onderhandelen met zijn leveranciers. Dat zijn vooral Colt en Telenet, en in mindere mate Mobistar en BT. De consolidatie in de sector is trouwens nog niet voorbij. "We praten nog met enkele andere partije," lacht Marc Toledo. De merknamen PhonePlus en Sun blijven wel behouden.

Met de overname van Sun Telecom door sectorgenoot Toledo neemt ook in de sector van de telecomdoorverkopers de consolidatie toe. Toledo telt nu zo'n 37.000 klanten. Het komt niet echt als een verrassing dat ceo Marc Toledo het Mechelse bedrijfje Sun Telecom van Geert De Westelinck overneemt. Een jaar geleden doken er al geruchten op in de sector. Beiden kennen elkaar trouwens al ruim tien jaar. Toledo, dat groeide via overnames van onder andere PhonePlus en Tele-West, wordt met zo'n 37.000 klanten, waarvan 11.000 in de zakelijke markt, stilaan wel een belangrijke speler. Het gaat nu voor een omzet van zo'n 20 miljoen euro en heeft referenties zoals D'Ieteren, Avis, Nespresso, Toyota, Keyware en Syper. Zo'n 300 notariskantoren maken eveneens gebruik van de telefoondiensten. Toledo kan dank zij Sun Telecom nu SDSL-diensten aanbieden. "We hebben ook een licentie als vaste operator en zullen straks ook als internetdienstenleverancier van start gaan," aldus Marc Toledo die wil proberen diensten aan te bieden op basis van de ontbundeling van de Belgacom-aansluitpunten. Sun was bovendien ook een doorverkoper van Base gsm-diensten. "Daarmee hebben we zowel telefonie, gsm als breedband in ons portfolio en worden we een 'one stop shopping' loket. Bovendien zijn we partners van Avaya en Siemens. Dat wij dit allemaal met in totaal 44 medewerkers kunnen aanbieden, inclusief supportdiensten, is voor veel klanten een verrassing." Hoeveel Toledo betaald heeft voor Sun Telecom, wordt niet vrijgegeven. Een groot deel van de Sun medewerkers verhuist naar de Tele-West vestiging in Zaventem. Geert De Westelinck zelf wordt business development officer. Dank zij de consolidatie kan Toledo steviger onderhandelen met zijn leveranciers. Dat zijn vooral Colt en Telenet, en in mindere mate Mobistar en BT. De consolidatie in de sector is trouwens nog niet voorbij. "We praten nog met enkele andere partije," lacht Marc Toledo. De merknamen PhonePlus en Sun blijven wel behouden.