Bij Apple zal Adriaenssen deel uitmaken van het UIKit team. Dat is het framework waarmee iOS apps worden gemaakt en beheerd en wordt dus gebruikt door iedereen die een app op iOS wil maken. Adriaenssen werkt al een tweetal jaar bij iCapps maar is al sinds 1997 actief als ontwikkelaar met een sterke focus op mobile.

In een blogpost op de website van iCapps geeft Adriaenssen een inkijk op het sollicitatieproces bij Apple. Aanvankelijk gebeurde dat via FaceTime tot er een uitnodiging kwam om naar het hoofdkwartier in Cupertino te gaan. Adriaenssen solliciteerde in juli 2014, pas tegen maart 2015 was alles in orde voor Apple maar het was wachten tot oktober omwille van de visum-regelgeving.

Los van de verhuis naar Silicon Valley verandert ook de jobinhoud grondig. "Het is een ander soort van software ontwikkeling. Je ontwikkelt software voor andere developers, maar ook voor gebruikers", zegt Adriaenssen in de blogpost. "Je bedenkt APIs, nieuwe features, verbeteringen aan huidige software. Het is niet meer werken binnen de context van "klanten die een app willen die X doet", het gaat nu over een veel ruimere context."

Bij Apple zal Adriaenssen deel uitmaken van het UIKit team. Dat is het framework waarmee iOS apps worden gemaakt en beheerd en wordt dus gebruikt door iedereen die een app op iOS wil maken. Adriaenssen werkt al een tweetal jaar bij iCapps maar is al sinds 1997 actief als ontwikkelaar met een sterke focus op mobile.In een blogpost op de website van iCapps geeft Adriaenssen een inkijk op het sollicitatieproces bij Apple. Aanvankelijk gebeurde dat via FaceTime tot er een uitnodiging kwam om naar het hoofdkwartier in Cupertino te gaan. Adriaenssen solliciteerde in juli 2014, pas tegen maart 2015 was alles in orde voor Apple maar het was wachten tot oktober omwille van de visum-regelgeving.Los van de verhuis naar Silicon Valley verandert ook de jobinhoud grondig. "Het is een ander soort van software ontwikkeling. Je ontwikkelt software voor andere developers, maar ook voor gebruikers", zegt Adriaenssen in de blogpost. "Je bedenkt APIs, nieuwe features, verbeteringen aan huidige software. Het is niet meer werken binnen de context van "klanten die een app willen die X doet", het gaat nu over een veel ruimere context."