Staatssecretaris Bart Tommelein zal overleggen met premier Charles Michel en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) om een expertenteam samen te brengen dat moet onderzoeken hoe de beveiliging van gegevens verbeterd kan worden. Dat heeft het kabinet van Tommelein aan Belga meegedeeld.

Taskforce tegen hackers

De Christelijke vakbond ACV had zaterdag gepleit voor het opzetten van een taskforce tegen hackers. Staatssecretaris Tommelein vindt de bezorgdheid van de vakbonden over de bescherming van de persoonlijke levenssfeer terecht.

'Werknemers hebben nu reeds recht op inzage van hun gegevens. In de privacywetgeving staat dat eenieder kan opvragen welke info over hem verwerkt wordt. Indien een bedrijf inzage weigert, kan een werknemer zich richten tot de privacycommissie', zegt Bart Tommelein.

'In het regeerakkoord staat dat het principe van geïnformeerde toestemming het uitgangspunt is. Dat betekent dat burgers proactief geïnformeerd worden over welke van hun gegevens in publieke en private databanken zijn opgenomen. Dat principe moet dus ook gelden voor databanken van externe preventiediensten, sociale secretariaten, mutualiteiten, enzovoort.' (Belga/MI)

Staatssecretaris Bart Tommelein zal overleggen met premier Charles Michel en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) om een expertenteam samen te brengen dat moet onderzoeken hoe de beveiliging van gegevens verbeterd kan worden. Dat heeft het kabinet van Tommelein aan Belga meegedeeld.Taskforce tegen hackersDe Christelijke vakbond ACV had zaterdag gepleit voor het opzetten van een taskforce tegen hackers. Staatssecretaris Tommelein vindt de bezorgdheid van de vakbonden over de bescherming van de persoonlijke levenssfeer terecht. 'Werknemers hebben nu reeds recht op inzage van hun gegevens. In de privacywetgeving staat dat eenieder kan opvragen welke info over hem verwerkt wordt. Indien een bedrijf inzage weigert, kan een werknemer zich richten tot de privacycommissie', zegt Bart Tommelein. 'In het regeerakkoord staat dat het principe van geïnformeerde toestemming het uitgangspunt is. Dat betekent dat burgers proactief geïnformeerd worden over welke van hun gegevens in publieke en private databanken zijn opgenomen. Dat principe moet dus ook gelden voor databanken van externe preventiediensten, sociale secretariaten, mutualiteiten, enzovoort.' (Belga/MI)