Het bedrijf uit Amsterdam behaalde een omzet van 239 miljoen euro, tegenover 254 miljoen een jaar eerder in dezelfde periode. De brutowinst voor afschrijvingen (ebitda) bleef gelijk op 33 miljoen euro, maar de nettowinst daalde met twee derde naar 600.000 euro.

Ondanks de problemen met de verkoop van navigatiekastjes, die sterk te lijden heeft onder concurrentie van navigatiediensten op smartphones, boekte TomTom nog wel successen in de automobielindustrie. Die divisie leverde 21 procent meer op, onder meer door nieuwe contracten met Volvo Trucks en Subaru voor de levering van navigatiesoftware.

(ANP/WK)

Het bedrijf uit Amsterdam behaalde een omzet van 239 miljoen euro, tegenover 254 miljoen een jaar eerder in dezelfde periode. De brutowinst voor afschrijvingen (ebitda) bleef gelijk op 33 miljoen euro, maar de nettowinst daalde met twee derde naar 600.000 euro.Ondanks de problemen met de verkoop van navigatiekastjes, die sterk te lijden heeft onder concurrentie van navigatiediensten op smartphones, boekte TomTom nog wel successen in de automobielindustrie. Die divisie leverde 21 procent meer op, onder meer door nieuwe contracten met Volvo Trucks en Subaru voor de levering van navigatiesoftware.(ANP/WK)